fredag 31 mars 2023

Säkert tips: allsvenskan smyger igång...

Finns det nåt Häcken i årets fotbollsallsvenska? Alltså ett lag som knappt nämns i förhandstipsen och som sedan visar sig vara bättre än alla andra. Som just Häcken i fjol. Skulle möjligen vara Elfsborg. Anar åtminstone viss potential där. En annan tänkbar ”smygare” är - MFF. Om man nu kan kalla expertisens notoriska guldfavorit för smygare. Och det kan man ju; i år lägger nästan ingen en röst på MFF, de allra flesta förståsigpåare tror att guldet blir en affär mellan Häcken och Djurgården.

*. *. *

Därför, bara därför, säger jag MFF. Att tippa är att chansa. Att komma med nåt eget. Inte springa i flock, på sin höjd smöra lite för en himmelsblå svärson. MFF-Häcken-Elfsborg-AIK, så får det bli på topp 4. Djurgården? Därnäst som god femma. Före i tur och ordning Hammarby, Sirius samt Degerfors. På den nedre halvan placerar jag utifrån diffus känsla aristokrater som Göteborg, Norrköping och Kalmar. Jämte kvintetten Mjällby, Varberg, Värnamo, Halmstad, BP. Ja, i exakt den ordningen.

*. *. *

Ta nu tipset för vad det är. En provokation, baserad på intuition mer än kunskap. I vissa fall har jag helt enkelt dålig koll på hur spelartrupperna ser ut. Förluster, förstärkningar, eventuella långtidsskador etc. Göteborg saknar huvudtränare, så mycket vet jag. Stahre fick ju kicken på försäsongen, hans assistenter har tagit över. Låter skakigt. Mjällby? Hela Hanöbukten stormar - som vanligt. Spelare ut, spelare in, i en omfattning som inget annat lag matchar. Det borde inte vara bra, men hittills har det ju funkat.

*. *. *

Fotbollen i all ära, allsvenskan är och förblir en pärla i tillvaron. Men här och nu går mina tankar till handboll. Ikväll avgörs ligan och nedflyttningsstriden är minst sagt raffinerad. Lugi, OV Helsingborg, RIK; alla 16 poäng. Lugi och RIK möts inbördes, OV tar emot Alingsås. Lugi kan avdramatisera det hela: hemmaseger i Lund gör OV-matchen betydelselös, RIK åker ur på sin miserabla målskillnad. Sen ska det göras också - och ”göra” har ju Lugi haft svårt för hela säsongen. Upplagt för fredagsrys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar