onsdag 22 mars 2023

Den långa vägen mot ”först till fyra”

Malmö Redhawks-Brynäs 3-4. Det är det här med att knyta ihop en säck. Svårt, inget man bara gör. Särskilt inte i en sport där ”bäst av 7” upphöjts till helig formel. Och tre raka segrar devalverats till kuriosa - så länge den fjärde uteblir. Där är Redhawks efter gårdagens hockeydrama på Malmö Arena. 3-0 i SHL-kvalets matchserie krympte till 3-1, ”nästan klart” förändrades till nära nog vidöppet.

*. *. *

Sättet Redhawks förlorade på kan ha varit förödande. Brynäs avgör alltså i femte perioden. Inte för att man är bättre - matchen är jämn, momentum skiftar - men för att man får tillbaka lite av den slumpfaktor som tidigare varit på motståndarens sida. Att vinna så måste göra otroligt gott för tron på det man håller på med. Hur det känns att förlora så vill jag knappt veta. Som att snuvas på själva befrielsen, beordras till fortsatt jobb när kroppen ber om nåd? Lite så - gånger två, kanske.

*. *. *

Ny match i Gävle redan i morgon. Känns inte rimligt att Malmö kan studsa tillbaka så snabbt. Men som Wikegård brukar säga: det är hockey, allt kan hända. Inklusive då att 3-0 i en matchserie ”bäst av 7” mycket väl kan landa i 3-4. Att det aldrig hänt betyder ingenting här och nu; någon gång ska vara den första. Tippa är frestande, dock omöjligt. Kalla fakta får räcka: Malmö Redhawks behöver en seger till, Brynäs behöver tre. Uthålligast vinner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar