måndag 8 maj 2023

Tre segrar från nytt kontrakt...

3-1 mot AIK, sjunde raka. MFF förlängde sin redan imponerande segersvit. 0-1 på straff i upptakten kunde inneburit problem - men nej, inte särskilt. Det tog MFF en knapp minut att kvittera och ytterligare fem för att vända till 2-1. I god tid före pausvilan gjorde så A C sitt första för säsongen och limmade fast AIK i den onda cirkeln. Tre chanser, tre mål. Ungefär så - igen - för hypereffektiva MFF. Med all respekt måste man ändå undra: hur länge varar ett flyt?

*. *. *

Flyt är förvisso den skickliges belöning, det är därför en sluttabell aldrig ljuger. Men fallgropar längs vägen brukar alltid finnas - och kommer säkert att finnas även för MFF. Matcher där marginaler och domslut går motståndarens väg, enstaka tillfällen då myten om ”rund boll” besannas. Som för Häcken igår. Förlust 0-1 i Halmstad. Ingen skulle nog påstå att HBK är ett bättre lag än de regerande mästarna från Hisingen - i längden. Egentligen inte igår heller. Bara hetare, mer påkopplat. Lite typiskt fotboll det också: HBK kom från tre raka förluster, Häcken från tre raka segrar. Pendeleffekten gör sig ständigt påmind.

*. *. *

Fick sms från svärsonen efter gårdagens MFF-match. Vad han skrev? 30  0  0, 90 poäng. Älskvärd man, blå in i själen. Glad för att skoja, svårt framgångsstyrd. Hade det tufft i fjol då MFF faktiskt förlorade fler matcher än Mjällby. Vilket svärfar slog honom i skallen med så fort tillfälle gavs - eller av rent okynne när tillfälle inte gavs. Här och nu är det han som har momentum, måste jag medge. Klarblå himmel, icke ett moln. För ordningens skull svarade jag på hans sms: ”tre segrar till och kontraktet är klart, 30 pinnar brukar ju räcka”. Nä, det gjorde jag inte. Men kunde gjort om jag följt min spontanreflex. Ibland får man hålla igen av ren självbevarelsedrift.

*. *. *

Härnäst möter f ö MFF just Halmstad. Flyt även med själva spelprogrammet, eller? Återstår att se - men nog förefaller det långsökt att HBK skulle kunna betvinga både Häcken och MFF inom loppet av en vecka. 

*. *. *

Slutligen går mina tankar till AIK-tränaren Andreas Brännström. Undrar om inte MFF:s förlängda segersvit förkortade hans tid på jobbet. Steget från frälsare till syndabock är sällan långt för en fotbollstränare. Brännström, med en färsk succé i Mjällby under bältet, har kommit på kant med det mesta i AIK. Prestationerna, resultaten, de dyrt inköpta så kallade stjärnorna i laget. Missnöjet pyr, divorna gnyr. Skulle förvåna mycket om inte ett tränarbyte är nära förestående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar