söndag 14 maj 2023

Sejdiu i mitt hjärta

Patriot Sejdiu. Definitivt en av de minst omsusade stjärnorna i MFF. Säkert en av de lägst avlönade. Kan man bli annat än rörd när just han får avgöra dagens match i Halmstad. I 96e (!) minuten. På ett sätt som alla fotbollskillar drömmer om: dunderstänkare i nättaket, pangbom. När 0-0 och bruten segersvit såg ut som ett faktum. En osannolik upplösning, dock inte orättvis. MFF dominerade matchen, stundtals eftertryckligt. Men effektiviteten var inte där. Halmstad försvarade sig dessutom väl, hade också en del småfarliga omställningar i andra halvlek. Ett krigarlag, värt all respekt.

*. *. *

Länge såg det ut att bli en olycksalig match för MFF. Ett korrekt 1-0-mål dömdes bort för en offside som inte fanns. Sistapasset i måldoftande lägen gick ofta lite, lite fel. Båda mittbackarna tvingades utgå efter huvudskador i en och samma situation. Frustrationen smög sig på, mot slutet närmast desperation. Det var där och då, när matchuret tickade upp mot full tid, Sejdiu byttes in. Och flytet klibbade sig fast på tränare Rydström. Jag måste beundra hans mod. Idag ersatte han blott en av mittbackarna, för den andre bytte han in en offensiv kraft. En pinne var inget att slå vakt om, trebackslinje fick räcka. Högt spel, bra betalt.

*. *. *

Sejdius fantastiska mål kunde Rydström knappast förutse förstås. Det fick han som en gudagåva. Och möjligen tankeställare inför nästa laguttagning. Förtjänar inte killen en kvart åtminstone? Fem minuter räckte idag - men sällan eller aldrig när saker och ting förlöper normalt. För mig får Patriot Sejdiu gärna starta, jag är kroniskt svag för fotbollens bänkspelare generellt. Även dom i överflödets MFF.

*. *. *

En av alla dessa typiska bänknötare i allsvenskan är Mamudo Moro i Mjällby. Dock inte idag mot Sirius. Moro fick äntligen starta en match - och jag som tjafsat om saken fick vatten i fontänen eller va’faan det heter. Mjällby vann 3-0, Moro gjorde förvisso inget av målen men hade stor eller liten del i alla. Med honom får Mjällby ett funktionellt anfallsspel. Utan honom ett dysfunktionellt. Tycker ja’, tralala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar