tisdag 26 mars 2024

Blandat, blundat, blankt...

Knappt hann jag berömma Årets dagstidning förrän olyckan var framme. Det spelades ju ligahandboll igår. Viktiga matcher i bland annat Malmö och Lund. Om detta icke ett ord i måndagens Sydis. Inte ens under klassikervinjetten Sport Idag ty den lyste med sin frånvaro. Bortglömd, bortslarvad; inte vet jag. En sak är säker: motsvarande blunder hade aldrig skett om fotboll eller hockey stått på agendan. Läs MFF respektive Malmö Redhawks. Nu var det handboll, något av ett styvbarn i dagens sportrelaterade mediebrus. Synd och skam att just Sydsvenskan utmärker sig, tidningen har en rätt stolt historia att försvara på området.

*. *. *

Dock tänker jag inte framställa HK Malmö och Lugi som några hjälplösa offer för illvilliga redaktioner. Klubbarna har så klart ett eget ansvar. Egna möjligheter exempelvis kring marknadsföring. Annonsera i Sydis när det vankas match. Jag såg ingenting sånt igår. Viss reservation för Lugi, luskollade inte Lundasidorna. Men på Sporten blankt. Som om säsongen vore över. Hoppet om publik ute. Eller förlitade man sig på att Sydis skulle göra jobbet? Sorry HKM och Lugi, inte längre. Tiderna förändras, perspektiv förskjuts. Handbollen till skuggan. Låg prio, klen bevakning. Fast fel, känner jag här, att dra HK Malmö och Lugi över samma kam. 

*. *. *

Sydsvenskan har nyligen haft en utdragen artikelserie om ”krisen i Lugi”. Mer spaltutrymme än HKM får på en hel säsong. Match för match; Lugi favoriseras systematiskt. HKM hålls kort, försvinner i orgierna kring MFF och Redhawks. Lund är liksom inte Malmö - men Sydis har alltid varit väldigt mycket Lund. Inte lika tydligt nu som förr kanske, handbollen sticker snarare ut som ett återstående exempel. Blir intressant att se hur Sydsvenskan gör nästa säsong. Risken är ju ganska uppenbar: Lugi kan åka ur högsta ligan med både herr- och damlag. HK Malmö skulle i så fall bli ”ensamt” kvar i spridningsområdet. Känn på det scenariot, Årets dagstidning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar