torsdag 29 februari 2024

Den gamla vanliga visan om nya HFK

HF Karlskrona fortsätter förlora i handbollsligan. Match efter match efter match; jag minns faktiskt inte när laget senast tog en seger. Givet satsningen och uppsnacket inför säsongen börjar det likna fiasko. Det lät ju så bra. Tre nya islänningar inklusive stjärnan Olafur Gudmundsson. Ny målvakt från tyska Bundesliga som komplement till Uros Tomic. Lånet av Kristianstadtalangen Isak Larsson. Dessutom Hampus Dahlgren som vass ”övertidsvärvning”. Vad kunde gå snett? Allt, har det visat sig.

*. *. *

Med fyra omgångar kvar av grundserien står HFK på magra 14 poäng. Sedan länge avhängt från slutspel, istället fast förankrat på negativ kvalplats. Av de nya har bara Dahlgren levererat stadigt. Larsson sporadiskt. Gudmundsson inte alls. Största namnet, värsta floppen. Vet inte om det beror på skador i någon mån - eller om Gudmundsson helt enkelt var slut när han kom. I vilket fall en dyrköpt läxa för HFK: värva aldrig på namn och gamla meriter, värdera tillståndet här och nu. Det trodde jag klubben visste.

*. *. *

Igår hade HF Karlskrona trots allt tur. Varken Lugi eller Aranäs vann, marginalen till direktnedflyttning är fortsatt fem poäng. Aranäs tog dock in en efter att ha kryssat mot Hallby. Lugi däremot föll i derbyt mot HK Malmö, 27-29. Båda har fem matcher kvar, alltså en mer än HFK. Så helt säkert är det inte att de 14 poängen räcker, ytterligare någon kan behövas. Hur nu det ska gå till för ett lag som tycks ha fastnat i förlustspiralen. HFK möter Lugi hemma inom kort, känns som en rätt läskig ödesmatch.

*. *. *

Dessförinnan kommer HFK till Malmö. Nu på söndag, nämligen. Familjeutflykt planerad på mitt initiativ. Här gäller det att stå upp för Karlskrona. I motgång prövas pillemasaren - och gudarna ska veta att man är härdad. Varenda gång HFK är uppe i högsta serien slutar det såhär. Bottenstrid, i bästa fall ett ovisst kval. Jobbigt, jobbigt. I år smått upprörande. Även om det är det andra Karlskronalaget - IFK i serien under - som har mitt hjärta. HFK har blott min sympati.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar