måndag 5 februari 2024

Högtidsstund för handbollsnörd

Köpte hem IFK Karlskronas senaste match i handbollsallsvenskan. En tjänst som finns för oss nördar. Vi som gärna följer ett speciellt lag utan att ställa krav på komfort typ kameravinklar och expertanalyser. Tv-bild räcker, matchen rakt upp och ner. 89 spänn kostar det. Billigare än bio. Än pizza. Än kilopriset på lösgodis. Än det mesta som förgyller livet. Ibland med en inbyggd överraskning i paketet. Som i lördags.

*. *. *

Det var IFK borta mot Tyresö - och inte alls som det brukar. Alltså knappt hörbar speakerröst och lite publiksorl. Handboll i det tysta liksom. Nej, nej. Tyresö slog på stort. Matchkommentator med bisittare, möjligen amatörer men förbannat kunniga. Dessutom roligt småtjafsiga, ungefär som det etablerade tv-paret Westberg/Sjöstrand. Missade tyvärr deras namn. Att de stod Tyresö nära blev dock tydligt vid slutsignalen...28-29 utlöste svordomskaskader som man sällan hör i ”normal” tv. Kul det också.

*. *. *

Själv var jag smått salig. IFK gjorde en jättefin match. Kom igen från tremålsunderlägen, kämpade ner ett på pappret bättre lag (flera ligameriterade spelare, bl a målvakten Skagerling). Jag har fortfarande knappt fattat att IFK kan hävda sig i allsvenskan, man kom ju upp både brådstörtat och oförutsett, hårt nederlagstippat. Sen har man förstås filat lite på lagbygget, förstärkt där det behövts. Senast med H43-lånet Oskar Johansson som ersättare för knäskadade storskytten Shaban Zogaj på vänsternio. 

*. *. *

Johansson, en oslipad diamant på 20 vårar, gjorde sex mål i sin IFK-debut - mot Tyresö fick han erfara att allsvenskan trots allt är två nivåer upp jämfört med H43. Hårt tagen stannade han på två mål. Potentialen finns där, prestationer kan växla, det är bara naturligt. Bäst i IFK - och det gläder mig att säga - var Anton Åkesson. Killen gjorde inte ett enda mål men gud vet hur många han förhindrade. Åkesson kan det här med försvarsspel, till och med Tyresöparet som kommenterade matchen la sig platt i hänförelse. 

*. *. *

Nog av om IFK. Det andra Karlskronalaget, HFK i ligan, gör ingen människa glad just nu. 77 insläppta på de två senaste matcherna. Med sånt läckage vinner man inga handbollsmatcher. Däremot finns en betydande risk att säsongen slutar illa. Min känsla är att HFK hade behövt en Åkesson. Den typen alltså. Hjärta och lungor. Istället för mätta prestigeförvärv som inte längre orkar leverera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar