lördag 17 februari 2024

Konsten att hitta ett sätt att vinna...

Idag lyfter jag min obefintliga keps för IFK Karlskrona i handbollsallsvenskan. Med all spetskvalitet borta pga skador och avbrutna lånekontrakt hittar man ändå ett sätt att vinna. 23-21 mot anrika Redbergslid. Fattar knappt hur det gick till trots att jag såg matchen från tv-fåtöljen. IFK hade otroligt svårt att ens komma till skott, lång måltorka ledde till 18-20 ganska nära slutet. Där och då steppade laget upp, kramade ur det sista av vilja och stolthet...och fick förstås hjälp av en motståndare som verkligen befinner sig i kris. 

*. *. *

RIK har klubbmärket och gamla meriter kvar, inte mycket mer. Laget ligger sist i allsvenskan av en simpel anledning: man är inte bättre. Förvånansvärt nog. Bland spelarna finns ändå flera med ligaerfarenhet. Schultze, Hamberg, Lövgren för att nämna några. På bänken dessutom en aktad tränare som Jasmin Zuta. Varför man inte får ihop det vet möjligen de närmast sörjande, utifrån ter det sig gåtfullt. Men all respekt för IFK. Med den här segern bör kontraktet vara i hamn, även utan kval. Givet omständigheterna fantastiskt bra gjort.

*. *. *

I dagens match överraskade en doldis från Malmö. Erik Lindskoug vid namn. Inlånad från HK:s reservled, ersättare för H43-fyndet Oscar Johansson som tydligen kallats hem till Lund i förtid. Lindskoug tog för sig, bidrog med fyra mål. Bäst - än en gång - var dock målvakten Flamur Gerbeshi. Frilägesspecialist med spektakulär spelstil. Grym på straffar är han också, RIK brände fyra av sex. Studerar man tabellen ser man att IFK faktiskt har häng på en kvalplats uppåt. Två poäng från Vinslöv som man snart möter. Nej, jag inbillar mig inget, IFK i ligan känns långsökt.

*. *. *

Apropå ligan noterar jag att Kristianstad vann dagens fyrapoängsmatch i Malmö. Slutspelsstriden hårdnar, HKM som länge såg säkert ut är nu indraget i ovissheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar