söndag 5 november 2023

I nykter väntan på en måstematch...

Väntan. Tur man blivit lite nykter med åren. Jag menar i synen på fotboll. Det skulle inte vara hela eller ens halva världen om allsvenskan avgörs idag, bara en smula snöpligt. Inom möjligheternas ram ligger ju fortfarande en direkt guldfinal i sista omgången; MFF-Elfsborg nästa helg. Men då måste MFF först vinna bortamatchen mot Häcken - och måste är sällan lätt i fotboll. Med ett par timmar kvar till avspark har jag ingen som helst feeling vartåt det lutar. Brukar jag ha annars. Rätt eller fel, men alltid en känsla.

*. *. *

All ”rekvisita” talar egentligen för MFF. Motivationen, inte minst. Om nu den gamla klyschan ”ingenting att spela för” gäller i vår tid. Häcken är och förblir trea i årets allsvenska, dagens match saknar i det perspektivet all betydelse för deras del. Det borde underlätta för MFF. Särskilt som Häcken dessutom är försvagat pga skador och avstängningar. Samtidigt: ”stöddiga” MFF:s skalp är alltid åtråvärd, inget lag behöver liksom väckas för att jaga den. Så visst kan Häcken bli partykiller. Potentialen - och risken - finns absolut.

*. *. *

Igår såg jag två av allsvenskans just nu bästa lag. Först Värnamo mot Hammarby, 0-0. Därefter Sirius borta mot Djurgården, 4-2. Serien sträcker sig över 30 omgångar och en sluttabell ljuger inte - men givet senare tids prestationer sticker Värnamo och Sirius verkligen ut. Imponerande att gå så starkt på slutet av en lång och krävande säsong. Sirius låg på nedflyttningsplats bara för några veckor sen, förvisso efter abnorma mängder oflyt. Skönt när marginaler jämnar ut sig, när bra lag får de framgångar de förtjänar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar