söndag 5 november 2023

Bonuschans från ovan, MFF

Men herregud. Vad var detta? MFF går bort sig mot ett reservspäckat Häcken och ser guldet flyga all världens väg - eller åtminstone till Borås. Där ruggiga Elfsborg bara behöver besegra torftiga Degerfors för att bli mästare. Det skiter sig fullständigt, bollen är lika rund som ödet. Elfsborg-Degerfors slutar 2-2, MFF:s 2-4-smäll i Göteborg dödar inte allsvenskan 2023. Det blir ett avgörande i Malmö nästa söndag. En ren seriefinal. En fotbollsfest de luxe. Guld eller grus, men hursomhelst en bonuschans från ovan för MFF. Lite så känns det. Förlåt, mycket så känns det.

*. *. *

Elfsborg som sett så starka ut på slutet. Ja, nästan genom hela säsongen. Mot Degerfors, allsvenskans erkänt sämsta bortalag. Jag var tvärsäker på saken: den straffsparken bommar inte Elfsborg, guldstriden är avgjord. Jag såg inte ens matchen, valde bort den till förmån för nåt mer spännande. Mjällby-BP, närmre bestämt. Korkat. Utomordentligt korkat. Får skylla mig själv, borde anat att Mjällby var mätt och belåtet. Förlust 1-2, spelet säsongssämsta. Tyvärr drabbade det Degerfors. Vars skrällpoäng i Borås blev av noll och intet värde i och med BP:s seger. Klassiska ”Degen” åker ut, omständigheterna svider.

*. *. *

MFF:s insats mot Häcken? Seg. Bra första halvlek. Massivt bollinnehav. Men förödande fötter i försvaret. Häckens snabba omställningar fick MFF att stå still. En stilstudie i fartfylld och effektiv fotboll av ett Häcken som i inspirerade stunder är allsvenskans bästa lag. Ändå blir det två andra som gör upp om guldet. MFF-Elfsborg alltså. Så kan det gå, allsvenskan är trots allt längre än inspirerade stunder. Synd att den är slut snart. Längtar redan till nästa. Till själva fotbollen då, inte till alla spelavbrott pga vissa avarter i modern läktarkultur. Idag igen i Göteborg, med en Häckenspelare som uppviglare. Usch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar