fredag 28 juli 2023

Vad händer i MFF?

Utlåningar. Försäljningar. ”Försvinnanden”. Därtill skador och sjukdomsfall - och som pikant krydda en avstängning pga disciplinbrott. Rörigt i MFF nu. Nära nog total kaos. Vad hände? Hur kunde det bli så här? Henrik Rydström, såg du detta komma? Bra sett i så fall. Ingen annan gjorde. MFF inledde ju allsvenskan med åtta raka segrar, låt vara med en mix av tur och skicklighet. Plus goda relationer i lagbygget, underströk tränare Rydström titt som tätt. En försäljning (Hugo L) och ett sjukdomsfall (A C) senare var bräckligheten ett faktum - och det var bara början.

*. *. *

Idag är vårens MFF kapat på både toppen och bredden. Zeidan såld (utlånad?) till föredettingarnas paradis Förenade Arabemiraten. Siby försvunnen, oklart vart. Vecchia borta på ”obestämd tid”, vilket lär betyda hela säsongen. Ingen vet egentligen varför, MFF mörkar. Halsinfektion har nämnts men det kan på sin höjd vara halva sanningen: ingen spelare blir borta i månader pga halsinfektion. Andra något diffusa långtidskonvalescenter är Tinnerholm och Ceesay vilket gör att ”överflödets” MFF numera står utan högerback. Den som finns han finns i Mjällby, dumpad. Naket står man också på anfallssidan. Kiese Thelin, punkt. De senaste matcherna har visat att behovet av ett alternativ är alarmerande.

*. *. *

Inför säsongen hade man faktiskt ett. Buya Turay, om någon minns. Han led, sa MFF. Kunde inte prestera, saknade sin fru hemma i Sierra Leone. MFF löste honom från kontraktet, fick det nästan att se ut som en form av humanitärt bistånd. Så Buya reste hem? Inte alls. Buya gick över bron efter vatten, skrev på för Odense i danska ligan. Med eller utan hustrun vid sin sida, just detta förmäler inte historien. Men skulle det vara lättare att få utresetillstånd till Danmark än till Sverige? Tvivlar. Buya Turay skildes nog från MFF av andra anledningar än de som kommunicerades officiellt. Kanske gjorde han en Sejdiu?

*  *  *

Hoppsan, där gled jag bestämt över till det senaste heta i MFF. Avstängningen på Patriot Sejdiu. Viss mörkläggning råder även i det fallet. Henrik Rydström anger disciplinära skäl, något i beteendet som ”skadat laget”, men utelämnar närmare detaljer. Sejdiu har vad jag vet inte uttalat sig alls. Hursomhelst får han springa för sig själv vid sidan av träningsplanen. Straffet är inte tidsbestämt utan gäller tills vidare. Början till slutet förstås i MFF för Sejdiu, något annat vore sensationellt. Samtidigt ett kapitalt misslyckande för Rydström som ”relationsbyggare”. Bland alla snälla fotbollspojkar finns alltid en och annan svårtyglad särling. Patriot Sejdiu kan vara en av dem. En stor tränare klarar av att hantera sånt. 

*. *. *

Vän av rim och reson måste f ö undra vad Sejdiu gjort för att förtjäna en avstängning. Något värre än en rattfylla tydligen. Om man nu kan jämföra två ”olyckor” rakt av på det sättet. Kanske inte. MFF har sin egen rättsskipning, den måste inte vara konsekvent.

*. *. *

Sommarens fyra nyförvärv i MFF? Tre mittfältare, en mittback. Hittills har ingen av dem, inte ens Pontus Jansson, levt upp till alla lovord som strösslades vid presentationen. Ganska normalt; sällan någon går direkt in och glänser i ny miljö. Tid behövs, kruxet är att den rinner ut tämligen snabbt. Och då kan det vara för sent. Att haka på en guldstrid alltså. Värnamo härnäst. Sedan Halmstad. Lätt? Tror jag inte. Om harmoni trumfar disharmoni ligger MFF risigt till i varje match framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar