tisdag 11 juli 2023

1-2 x 7...

Lugnt och fint, rubriken ovan är inget komplicerat mattetal. Den redovisar helt enkelt kalla fakta från fotbollsallsvenskans senaste omgång. Sju av åtta matcher slutade med målsiffrorna 1-2. Rekord i kuriosa, vågar jag påstå utan att ha kollat. Synd att Kalmar och Elfsborg gick i otakt, 0-4 där bröt det kompletta vansinnet. Men alltså, åtta bortasegrar av åtta möjliga. Förmodligen ett slags kuriosarekord det också. Vem sa att hemmaplan är en fördel?

*. *. *

Igår kväll valde jag att se IFK Göteborg-Varberg. Hade på känn att Varberg skulle spräcka sin segernolla - och så blev det. Egentligen utan problem. Göteborg som såg uppryckt ut senast var tillbaka i mörkret. Osynkat, ojämnt, uddlöst. Berg utbytt i paus, oklart varför. Sebastian Eriksson petad. Veteranerna ut, gröngölingar in. Djärv idé, dåraktig tidpunkt. Laget slåss för sin allsvenska existens liksom, krisen är inget hitte-på. Tränarbytet nyligen reser nya frågetecken. Dansken som tagit över kom med nedflyttning som senaste ”merit”. Var det vad ett nedflyttningshotat IFK Göteborg behövde?

*. *. *

Varberg har också bytt tränare. Fast av tvång. Jocke Persson övergav sin ”baby” i utsatt läge, ganska oskönt utifrån sett. In i hans ställe kom Skogman från den egna akademiverksamheten. Har glömt hans förnamn, men det är inte Tore. Hursomhelst verkar Varberg ha vunnit på bytet. Spelet i de två senaste matcherna har röjt en kvalité som var väl dold under Perssons tid. Inget ont om ”bonnafotboll”, i Varbergs fall gav den poäng. Ja, inte i år men tidigare. Upplyftande dock att se laget nu. Skogman har gjort en make-over, hans Varberg spelar fotboll. Segern igår betyder att hoppet om allsvenskt kontrakt lever.

*. *. *

Nån som fortfarande tror att Utsiktens BK inte kommer att spela i allsvenskan 2024? Dags att vakna. Göteborgsklubben utan publik ångar på i superettan, bromsen alla väntar på tycks utebli. Så känn ingen sorg Göteborg: åker IFK ut står Kiken (Utsiktens smeknamn) redo att ta vid. Jag inser att det inte låter klokt - men det gjorde inte 1-2 x 7 heller. Fram till igår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar