lördag 15 juli 2023

Bliv nu vid ditt Listerland, Bergström

Efter ett bortkastat halvår i Djurgården återvänder Jacob Bergström till Mjällby. Helt odramatiskt, beskedet var blott en tidsfråga. Bergström borde aldrig ha lämnat. Vissa fotbollsspelare kan bara i en klubb och i Bergströms fall råkar den klubben vara Mjällby. För några år sedan lät han sig lockas till Mjöndalen i Norge - men kom snart tillbaka utan att ha varit i närheten av bollen. Samma nu. Ingen skuld på Jacob Bergström, skammen faller över klubbar som helt enkelt inte vet vad de värvar. Hyggligt av Mjällby att förbarma sig. Sen återstår det att se vad han har att ge, livet i en frysbox är sällan formbefrämjande.

*. *. *

Förhoppningsvis har han tjänat en slant på sina äventyr, Bergström. Som plåster på såren, menar jag. Om Mjällbyglorian går att återupprätta är kanske tveksamt. En gång är ingen gång, två gånger en gång för mycket. Sillastrybarna - Mjällbys fans - var inte glada över Bergströms övergång till Djurgården. Därav också blandade uttryck på sociala medier kring återkomsten. Möjligen lite mer av ”allt är förlåtet”, dessbättre. Själv undrar jag hur Mjällby har tänkt. Är det laget som skall förstärkas? Eller bänken? Går Bergström verkligen rätt in i startelvan - och i så fall: på vems bekostnad? Fenger? Löfqvist?

*. *. *

Ska jag gissa blir det nog så att Jacob Bergström - till att börja med - byter en bänk mot en annan. Med den skillnaden att han får längre inhopp i Mjällby än de där löjliga stopptidsminuterna han i bästa fall fick i Djurgården. Fenger har gjort mål i två raka matcher, borde inte vara utbytbar just nu. Och pånyttfödde Löfqvist behöver nog inte oroa sig; i rollen som tillbakadragen anfallare är Bergström knappast något hot. En som däremot lär få känna av den ökade konkurrensen är Mamudo Moro. Ständigt underskattad i mina ögon, nu sannolikt degraderad till fjärde anfallsalternativ. Om inte femte, när skadade Alexander Johansson är tillbaka.

*. *. *

Tur att Mjällby har allsvenskans klurigaste tränare. Anders Torstensson brukar finna ut lösningar på det mesta. Senast en taktik som spöade skiten ur självaste MFF. Okej, nu tog jag i men inte särskilt mycket. En sak är hundra procent säker: i Torstenssons Mjällby kommer Jacob Bergström att möta all den respekt han förnekades i Djurgården. Välkommen hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar