söndag 15 januari 2023

Vatten & bröd för nörd i nöd

Det finns en streamingtjänst som tillhandahåller allsvensk handboll. För 79 spänn kan man ladda hem önskad match, vilken som helst. Jag begriper mig inte på sånt - men min förträfflige svärson gör. Det visade han igår. Några enkla (för honom) knapptryck på datorn var allt som behövdes, sen satt jag vid tv:n med Västerås/Irsta-IFK Karlskrona i blickfånget. Fantastiskt. Om man nu nöjer sig med en lågbudgetvariant av normal tv-produktion. Vilket man gladeligen gör som insnöad nörd, med IFK Karlskrona närmast handbollshjärtat.

*. *. *

Man får alltså inga kameravinklar. Inga närbilder. Inga repriser. Ingen kommentator, än mindre någon expert. Man får matchen. Rakt upp och ner från mål till mål, men på behörigt avstånd liksom. Det funkar för mig. Glasögon dock att rekommendera. Stendött är det heller icke: speakerröst och publiksorl ingår. Olidlig spänning likaså, om det vill sig väl. Som det ville igår. Målsiffrorna säger väl det mesta: 16-15 till IFK i första halvlek, 16-15 till Västerås i andra, 31-31 vid full tid. Jämnare kan det knappast bli i en handbollsmatch. IFK hade sista anfallet, kunde avgjort. Men jag svor bara tyst, innerst inne kändes en pinne okej.

*. *. *

Många skulle nog säga att matchen var som tv-produktionen. Torftig. Det ligger nåt i det, absolut. Lusigt tempo, få kombinationer, en hel del slarv. Samtidigt glimtar av individuell briljans. Daniel Steen i IFK t ex. Playmaker och målmaskin i samma paket. Tio gånger hittade han rätt. Utan att skjuta särskilt hårt...Steen föredrar nämligen att skjuta smart. Priset som bästa IFK:are i matchen snuvades han emellertid på av vänsternian Anders Andersson. Eller av prisjuryn, om man så vill. Helt fel var det förstås inte: Malmöbördige Andersson gjorde nio mål, flera i det nerviga slutskedet, dessutom var han jätteviktig i försvaret.

*. *. * 

IFK hade f ö bara fem olika målskyttar i matchen. Magert, men i någon mån avslöjande för nivån generellt. Endast topplagen i allsvenskan är helt kompletta vad gäller breddkvalitet. De mindre bemedlade klubbarna går runt på tunt, så att säga. Därmed inget ont sagt om ”vattenbärarna” i IFK. Jag högaktar dem, varenda en. För deras skull - och lagets - kommer jag att köpa hem fler matcher. Givet då att svärsonen har tid för rollen som teknisk assistent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar