tisdag 24 maj 2022

Pinsamt? Bara på sociala medier...

Bedrövligt! Skam! Pinsamt! Fruktansvärt! Se där ett litet axplock av kommentarer från, som det så vackert heter, sociala medier. Vad det handlar om? En förlorad fotbollsmatch. Mjällbys igår mot Sundsvall. Antar att det är Mjällbysupporters som luftar sina känslor - och i sanningens namn rymmer flödet även mer sansade kommentarer. Besvikelsen är dock samstämmig. Torsk mot Sundsvall liksom. Jumbon, allsvenskans värsta krislag. Okej, HIF borträknat. Inte ska väl ett ”topplag” som Mjällby behöva inkassera 0-2 i en sådan match?

*. *. *

Jag tycker själv om Mjällby, som bekant. Jag hade i yngre dar säkert kunnat riva och skriva av mig diverse överord i med- och motgång jag också - om sociala medier funnits. Jag förstår upprördheten, har inte glömt hur det var att vara hårdkokt. Men här och nu. Hallå kära Mjällbyvänner, kom in i matchen. Inse att 14 inspelade poäng på nio omgångar är förbannat bra - men inget löfte om en fortsättning i samma spår. Och absolut inget besked om att Mjällby kommit till allsvenskans toppskikt för att stanna. Den som inbillar sig det lär få skriva ”fruktansvärt” många gånger framöver.

*. *. *

För mig är 30 pinnar gott nog. Tar man det håller man sig i regel kvar. Nåt utöver detta ser jag inte som realistiskt för Mjällbys del. Man får inte låta sig luras av en bra början. Flyt är en flyktig vän, marginaler jämnar ut sig över tid. Gårdagens förlust kan ha varit ett tecken: jämn match, chanser åt båda håll, tillfälligheter som avgjorde. Och faktiskt ett ganska väntat resultat, givet utgångsläget. Inte trodde väl någon att Sundsvall skulle stanna på ynka tre poäng serien ut? Eller att Mjällby skulle passera MFF och ta rygg på topptrion? Nån måtta får det va’, även på yvig fotbollsfantasi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar