tisdag 1 februari 2022

Rik, rikare, rikast...

Anel Ahmedhodzic till Bordeaux. Amin Sarr till Herenveen. Fotbollsmässigt byter de knappast upp sig, MFF:s två senaste ”flyttfåglar”. Bordeaux ligger risigt till i franska ligan, Herenveen långtifrån toppskiktet i den nederländska. Två klubbar utan stora meriter - men uppenbarligen med mer pengar än MFF. Så ekonomiskt byter de säkert upp sig, Anel & Amin. Rejält. Det unnar jag dem. Fast rikast blir förstås MFF.

*. *. *

Exakt hur många miljoner som trillar in på kontot den här gången är oklart. Det ryktas om drygt 40 för Ahmedhodzic, respektive cirka 25 för Sarr. MFF varken bekräftar eller dementerar, transfers på fotbollsmarknaden är affärshemligheter. I fallet Ahmedhodzic blir jag f ö inte klok på om han är såld eller bara utlånad med köpoption. Uppgifterna spretar. Hursomhelst känns Bordeaux som något av en antiklimax för den unge mittbackens del.

*. *. *

Anel Ahmedhodzic har ju varit stekhet på marknaden länge. Omgärdad av rykten och spekulationer. Atalanta ena veckan, Milan nästa. Brittiska toppklubbar har också nämnts bland intressenterna. Inte mycket substans alltså när det kom till kritan. I bästa fall kan Bordeaux förvisso bli en språngbräda mot något större. Delvis - långtifrån helt - är det upp till Ahmedhodzic själv. Tränaren måste gilla vad han ser, klubben måste ha tålamod. Sällan givet, aldrig lätt.

*. *. *

Vad gäller Amin Sarr kan jag tycka att MFF borde dela med sig av försäljningsmiljonerna. Till Mjällby. Det var där Sarr slog igenom som allsvensk spelare. Det var där han fick det förtroende och den speltid talanger behöver för att utvecklas i positiv riktning. Det var där - inte på bänken i MFF - han gjorde sig intressant för utländska köpare. Nu kommer detta inte att ske, så mycket godhet finns inte på fotbollsmarknaden. Sarr var MFF:s ägodel, Mjällby hade honom blott till låns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar