onsdag 23 februari 2022

Vem vill inte se Lugis First Lady?

Svensk handbolls First Lady har skrivit på för Lugi. Gårdagens nyhet om Bella Gulldens klubbval briserade kanske inte som en bomb, rykten hade gått. Men ändå: vilket kap av Lugi, vilken bekräftelse av renommét. Sagt med all respekt för att Sävehofprodukten Gullden dessutom haft strikt personliga skäl att flytta till Lund. Med detta sätter hon punkt för en enastående internationell karriär, drygt tio år lång i fyra olika länder. Senast Norge, som hon med ett år kvar på kontraktet nu alltså väljer att lämna i förtid.
 
*. *. *

32 år fyllda är Bella Gullden möjligen strax förbi piken som handbollsartist - men spelar det roll? Förmodligen inte. I den svenska elitserien blir hon en attraktion oavsett. Säker publikmagnet, åtminstone till att börja med. Vem vill inte se en stjärna? I unga Lugi lär hon inte komma ifrån rollen som lagmamma. En inspiratör, en ”vuxen” på banan. I hennes sällskap skulle det förvåna om inte alla talanger tar positiva steg i sin utveckling. Att göra andra bättre har ju genom åren varit Gulldens signum. Lugi är att gratulera. Svensk handboll i stort likaså.

*. *. *

Ikväll möts IFK Karlskrona och Drott i handbollens division 1. Senast blev det inställt pga covidsmitta i bortalaget. Den här gången blir det inställt för nördarna som tänkt åka upp och se matchen. Nu är det en av oss - inte jag - som däckats av det fördömda viruset. Det var helt enkelt inte meningen att vi skulle få se våra favoritlag. Ödet är nyckfullt, ger och tar huller om buller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar