lördag 17 augusti 2024

Krisen i Mjällby AIF

Anders Torstensson, huvudtränare i Mjällby AIF, är sjukskriven på obestämd tid. Oklart varför, klubben har valt att inte kommunicera ärendet i detaljer. Torstensson själv uppges vara oanträffbar. Det kan alltså vara rent personliga skäl, frikopplade från fotbollen.

*. *. *

I vilket fall hopar sig frågetecknen kring Mjällby. Två sålda spetsspelare i sommarfönstret, försämrad kvalité i laget. Tre raka förluster i allsvenskan. Uppror i supporterleden. Vilket klubbledningen möter med det lugnande (?) beskedet att kontraktet med backveteranen Tom Pettersson förlängts. En Pettersson som, 34 år fyllda, knappt spelat en hel match under säsongen. Skador av olika slag har stört, senast slitage i vaderna. En danskpakestanier har köpts in för att fylla upp i de uttunnade försvarsleden, återstår att se om han kan. Tränarturbulens lär inte underlätta.

*. *. *

Man kan undra varför Mjällby inte köpte hem sin gamle mittbackskung Carlos Gracia. Chansen fanns tydligen. Annars hade han väl inte dykt upp som sommarförvärv i Degerfors i superettan. Ville inte Gracia själv? Eller var Hasse Larsson, sportchef i Mjällby, ointresserad? För dyrt? Trams. Har Degerfors råd har Mjällby råd. Försäljningarna av Ståhl och Rösler måste ha inbringat ett ansenligt antal miljoner i klubbkassan - att åtminstone delvis använda till minimering av skadorna på lagbygget. Det har inte skett, kanske för att 29 inspelade poäng känns tryggt.

*  *  *

Huruvida detta har med Torstenssons sorti att göra vet jag alltså inte. Men jag skulle förstå det. En tränare som lämnas i sticket av den egna klubbledningen berövas rimligen all entusiasm och arbetsglädje. Jag kommer tyvärr bara på ett enda ord för tillståndet i Mjällby just nu. Kris. Men ge mig gärna en käftsmäll i morgondagens hemmamatch mot Elfsborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar