tisdag 19 december 2023

Publiken kom, matchen uteblev

Nymornat handbollsintresse i Malmö? Såg så ut i Baltiskan igår. Nästan 1500 åskådare på HK:s ligamatch mot Sävehof. Frågan är bara hur många som skrämdes bort från ett återbesök. När folket kom försvann nämligen HK in i skamvrån rent spelmässigt. 24-32 var ganska smickrande förlustsiffror, klasskillnaden var större än så. Sävehof lekte hem matchen. Bytte runt, höll igen, hade kul. Betänkligt att HK inte fick till en enda bra period. Eller något som liknade stridsmoral och jävlaranamma. Eller för den delen tempo.

*. *. *

HK gick och spelade. Lästes sönder, körde fast. Och när man väl kom till skott stod Simon Möller i vägen. Sävehofs målvakt ”åt upp” vissa Malmöskyttar, inga namn. Men jag ska inte vara för kritisk. HK har faktiskt gjort en stark första halva av serien. Överträffat alla förväntningar, fått ut väldigt mycket av förhållandevis lite. Nån imponerande bredd finns ju inte i laget, förstauppställningen gör jobbet. Slitsamt så klart, tydliga tecken igår. Trötta nyckelspelare, dassiga prestationer; det sambandet behöver man inte vara besserwisser för att inse. Därtill målvakter som inte heller kom igång - på hela matchen. 

*. *. *

Nåt positivt i HK? Alfred Olsson var tillbaka. Vinslövskillen - med ett förflutet även i Karlskrona - drog korsbandet i fjol. Missade hela den säsongen, plus halva denna. Äntligen kunde han göra ligadebut. Lite försiktigt sådär; ett par korta inhopp som avlösare för Magnus Persson, ett mål. Vad det lider kan vänsterhänte Olsson nog bli en tillgång. Hoppas han inte avskräcktes av motståndet...alla ligalag är liksom inte Sävehof, de flesta inte ens i närheten av den klassen. Skickligt utförd handboll, i ett publikperspektiv kanske mindre lyckad. Poängen med att gå på match är att man vill se just match, inte uppvisning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar