fredag 29 december 2023

”Halv” match räckte för HK Malmö

HK Malmö-Hallby 34-27. 17-19 i första halvlek, 17-8 i andra. Handboll är en märklig sport - och HKM ett märkligt lag. Detta var inte första gången man bytte skepnad under pågående match. Från segt och slött till stolt och starkt. Från inga målvaktsräddningar till mängder; Zetterlund har visat förr att han är bra på andrahalvlekar, ikväll igen. Hjälpt av Hampus Nygren som såg till att försvarsspelet blev anständigt. En underskattad kämpe, kul att han fick blomsterkvasten som bästa hemmaspelare.

*. *. *

Vad man ska säga om Hallby är en annan fråga. Svårt att förstå hur ett lag kan tappa allt över en pausfika. Med all respekt för HKM:s uppryckning hade det knappast blivit överkörning - om inte Hallby vikt ner sig, gett upp, fumlat och sjabblat i tid och otid. Första halvlek var ju inte så dum, Hugosson på kanten hade t ex något av försenad julafton mot sin förra klubb. Åtta mål, om jag räknade rätt. I andra försvann även han. Alltmedan Grötta och Magnus Persson i hemmalaget stänkte in mål efter behag.

*. *. *

Från kvällens omgång i övrigt noterar jag att HF Karlskrona räddade en poäng hemma mot Aranäs. Ja, räddade är rätt ord. Jumbolaget från Kungsbacka ledde med fyra i paus och med tre ganska nära slutet. Då ska HFK känna sig nöjt - trots att två poäng säkert ingick i kalkylen. Exakt samma resultat - 27-27 - blev det f ö i Lund. Där var seriesuveränen Sävehof på besök och delade alltså med sig av potten till ett bättre behövande Lugi. Vänligt, vänligt. Nu en längre paus i handbollsligan. EM på gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar