söndag 10 december 2023

Lindqvist’s stund i ljuset

Sverige-Ungern 26-22. Femte matchen, första testet. Och Sverige stod pall, blev klart för kvartsfinal i VM-handbollen. Bra gjort. Fast rimligt, som prestation betraktat. Ungern har ett talangfullt landslag med hög potential, framgångsrikt på senare års ungdomsmästerskap - men Sverige ska vara snäppet bättre. Hemmaplan en plusfaktor, rutin en annan. Bundsen i buren, Roberts och Lindqvist på nio meter; tjejer som varit med förr, kvalité som ger utslag i skarpt läge.

*. *. *

Härligt att se Helsingborgsbördiga Emma Lindqvist i en huvudroll. Hon som alltid varit ”världsmästare” på att underordna sig. Spela för laget, ta skitjobbet, låta andra glänsa. Nu gjorde hon - av alla! - sju mål. Pers i landslaget, med råge. Däribland ett par rökare från distans vars like aldrig skådats. Av Lindqvist alltså. Hon brukar liksom tråckla in sina mål, faan inte bomba. Matchens spelare i min bok - men inte i prisjuryns. Där föll valet på Bundsen. Okej för det, smaksak.

*. *. *

Över tiotusen såg matchen, om jag hörde rätt. Sveriges handbollsdamer är folkkära, åtminstone i Göteborg. Med det stödet är det svårt att förlora. Dessvärre försvinner det nu: kvartsfinalen spelas i Danmark. Eventuellt mot Danmark, den saken avgörs i morgon. Oavsett lär det bli tufft. Blåbären är bortsållade, kvar i VM-turneringen finns blott de bästa. Sverige är där. Nosar på medalj, konkurrerar. Om alla stjärnor står rätt kan det bära långt. Annars vinner Norge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar