lördag 16 juli 2022

Kvalitetshöjning i MFF

Tre nyförvärv i MFF, alla i startelvan vid dagens match mot IFK Norrköping. Högt spel av tränare Milojevic, kunde man tycka. Före avspark. Några minuter efter densamma anades redan succén: Zeidan gjorde ett tidigt 1-0-mål framspelad av Ceesay (och en Norrköpingsback). Snacka om oblyga debutanter. Den tredje, mittfältaren Siby, var också en angenäm bekantskap. Duellspelare, bollvinnare, lite som Bonke i stilen. Även om besserwisser Fjellström i tv valde att se det negativa. Ett par felpass, närmre bestämt. Vilken spelare lämnar en match felfri i passningsspelet? Någon? Skulle va’ Fjellström då, när han var aktiv. Skämt åsido.

*. *. *

MFF vann 2-0, andra målet av Kiese Thelin på Zeidan’s smörpass. Den senare matchens man, det är bara att konstatera. Och jag som inte var säker på att han skulle passa i MFF. Eller platsa, för den delen. På vems bekostnad? A C? Toivonen? Ung-Hugo? Ogrundade tankar; av den här matchen att döma toppar Zeidan alla tre. Den vänsterfoten. Den blicken för spelet. Den förmågan att gå rakt in i en ny klubb och ta för sig som om han fortfarande lirade i Jönköping Södra eller Sirius. Imponerande. Dessutom klickade han bra med ”likasinnade” Pena, vilket på förhand inte heller kändes alldeles självklart.

*. *. *

Mest överraskad blev jag ändå av Joseph Ceesay. Minns honom från HIF-tiden. Som back, duglig men inte särskilt framstående. Nu flög han fram på högerkanten, rasande snabb i både fot och tanke. En injektion för MFF, helt klart. Allt måste förstås sättas i relation till motståndet - och det var tyvärr beskedligt. Gamla fina IFK Norrköping verkar befinna sig i kris. Kickad tränare, ihåligt lag, svaga resultat. Allt hänger ihop. Normalt är en bortamatch i Norrköping jättesvår, men idag vann MFF tämligen bekvämt. Sagt utan att förringa själva prestationen. Den var absolut övertygande, även i beaktande av omständigheterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar