torsdag 19 augusti 2021

Stor match kräver stor domare

MFF-Ludogorets 2-0. Nära Champions league nu för MFF. 2-0 är ett superresultat att gå på inför returen. Förvisso utan garanti: Ludogorets kan rimligen bättre hemma i Bulgarien än de kunde i Malmö igår kväll. Ny match, nya förutsättningar - och ny domare, får man väl förmoda. Synd. För mig var gårdagens domare bäst på plan. Lahoz heter han. Spanjor. En berömdhet i kåren. Känd från tv, utan överdrift. Från VM, EM, Champions league, allt av betydelse i internationell toppfotboll. Att just han dömde i Malmö gav en extra dimension åt matchens dignitet. Lahoz satte heller inte en signal fel, låt vara att spelare och ledare kanske tyckte annorlunda vid enskilda tillfällen. Så är det alltid: ingen domare blir ”allas darling”.

*. *. *

Nå. Som MFF spelade igår frestar det på att tala om felfritt där också. Allt och alla kuggade i, hjulen snurrade på högvarv. Bättre än såhär tror jag inte laget kan. På förhand såg mittlåset ut som en säkerhetsrisk. Brorsson/Nielsen alltså. Ingen av dem helt ordinarie under säsongen, båda ifrågasatta från och till. Ja, även av mig. Desto roligare att se dem göra en kanonmatch i skarpt läge. Christiansen hade också en fin kväll, och i hans fall säger det inte lite. Sen nytillskotten från Balkan...Birmancevic och Colak. Något osäkra när de kom, juveler i lagbygget nu. Starkt scoutat av MFF, dessutom ett lyckoexempel på god integration. Så himla lätt är det inte att komma från en fotbollskultur till en annan, många snavar eller stagnerar i omställningsprocessen.

*. *. *

En man får inte glömmas bort i MFF. Johan Dahlin, målvakten. Sysslolös långa stunder - men helskärpt när det krävdes. Ett par tre kvalificerade räddningar ville till för att säkra nollan, ofarligare än så var alltså inte Ludogorets. Kan vara en bra minneslapp inför returen. Och däremellan kommer Degerfors till Malmö, om nu någon kommer ihåg allsvenskan. Skojar. Men allt har ett pris - och här tvivlar jag fortfarande på MFF:s möjligheter till en dubbel. All in på Champions league parallellt med allsvensk guldjakt...den som gapar över mycket riskerar halva stycket. Eller hur man nu säger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar