fredag 31 maj 2024

đŸŽ¶ Ponne, va’gör du? ⚽️

MFF stÀnger av Pontus Jansson för otillbörligt samröre med delar av klubbens supportersvans. SÀrskilt graverande: Jansson ska ha lÀckt om vilket Malmöhotell Elfsborg var inkvarterat pÄ vid den beramade guldmatchen hösten 2023. Ett hotell som senare uppsöktes av Janssons chattvÀnner - med brÄk och tumult som följd. Obs, allt Àr tillsvidare lösa uppgifter mer Àn fasta bevis. Pontus Jansson Àr heller inte - till skillnad frÄn ett antal supporters - misstÀnkt för brott i juridisk mening. Men i vilket fall Àr nyheten sensationell: aldrig förr (sÄvitt jag vet) har en allsvensk fotbollsspelare straffats av sin egen klubb pÄ just dessa grunder.

*. *. *

Spontant tycker jag synd om Pontus Jansson. SÄ som jag tycker synd om alla som fÄr löpa massmediala gatlopp, vÀlförtjÀnt eller ej. Det finns alltid andra som drabbas. Familj. Barn. NÀra och kÀra. Klubben förstÄs. Jo, jag inser att min uppfattning Àr kontroversiell. Att det Àr Jansson sjÀlv som skulle tÀnkt pÄ detta. LÀtt att sÀga, svÄrare att göra givet den profil han valt och stÄr för. Spelare och supporter. Inte antingen eller. Pontus Jansson stÀller sig hellre i klacken Àn sÀtter sig pÄ hederslÀktaren för MFF-ikoner. Han Àr en pÄg, en kuf, en sÀrling i sitt lag och i sitt slag. Möjligen naiv. Lite aningslös i umgÀngesvalen, inte vet jag.

*. *. *

En sak vĂ„gar jag utesluta: att Pontus Jansson med berĂ„tt mod skulle ha uppmuntrat eller uppmanat till ren huliganism. Alla som nĂ„gon gĂ„ng sett, hört eller trĂ€ffat ”Ponne” fattar att han inte Ă€r ”sĂ„n”. MFF rimligen inkluderat. ÄndĂ„ riskerar han att falla tungt. AvstĂ€ngd frĂ„n morgondagens match mot BP - men sen? MĂ„nadslĂ„ngt speluppehĂ„ll i allsvenskan, utredning under tiden. Resultatet av den avgör förmodligen Janssons fotbollsframtid. Kan anklagelsepunkterna styrkas har jag svĂ„rt att se hur MFF ska kunna hĂ€va avstĂ€ngningen med bibehĂ„llet ”varumĂ€rke”. Förhoppningsvis har jag fel. Brott ska bestraffas, misstag förlĂ„tas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar