måndag 6 maj 2024

Alla sviter har ett slut

Tvärbroms för MFF i Borås. Segt, trögt, idéfattigt. Möjligen priset för onsdagens cupguld, även om startelvan nu var delvis ny jämfört med då. MFF tog alltså av sitt överflöd, blandade och gav, roterade i relationerna. Säkert i god tro på sjunde raka segern. Men så enkel är ju sällan fotbollen att sviter bara förlängs, eller att marginalerna oavbrutet gynnar samma lag. I det här mötet var Elfsborg i allt väsentligt bättre än MFF. Snabbare, smartare. 3-1-segern närmast i underkant. Och då bör man komma ihåg att Boråslaget var försvagat från start - och sedan drabbades ytterligare under matchens gång. Avstängningar, skador, nyckelspelare borta; inget hindrade Elfsborg, inget hjälpte MFF.

*. *. *

Tar man av sig Malmöglasögonen var det förstås bra att MFF förlorade. Bra för allsvenskan som serie, bra för oss som gärna ser att den blir jämn och spännande. Hybrisen runt MFF höll på att gå alldeles överstyr, inte bara i supporterleden. Konkurrenterna har på vissa håll redan låtit uppgivna - och i lokalpressen har man på fullt allvar yrat om att MFF kan mönstra två allsvenska topplag. Var det något gårdagens match visade var det väl att det kan man inte alls. Med den uppställningen, det tempot och det spelet vinner man inte guld. För mycket gå & stå, för lite speed. Stryger Larsen, Cornelius och Berg Johnsen vilades, Dahlin likaså. Det märktes. Några av dem som var med tycktes också vila sig. Mänskligt, inget att förfäras över.

*. *. *

MFF kommer igen, så klart. Bär fortfarande favoritskapet. Men att se slitet ut redan i omgång 7…nja, vissa tvivel smyger sig på. Om jag nu såg rätt. Kanske var det en cuprelaterad baksmälla, högst tillfällig. En match för mycket på för kort tid, så att säga. Bristande respekt för motståndet vill jag inte tro; även ett skadeskjutet Elfsborg kan vara kapabelt, det har MFF fått erfara förr. Och omgångens skräll var ju knappast resultatet i Borås. Snarare det i Stockholm: Hammarby-Värnamo 1-2. Jag som var beredd att räkna ut Värnamo och som trodde att Bajen skulle bli att räkna med i toppen. Notabelt i övrigt: AIK. 0-5 i Malmö senast, 6-2 mot Norrköping nu. Ibland begriper man just ingenting om fotboll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar