söndag 7 april 2024

⚽️ Kuriosa de luxe: Mjällby i topp ⚠️

Mjällby-Norrköping 3-0. Många som hörde av sig igår. Vänligt sinnade människor som vet vilket lag jag håller på i fotboll. Någon undrade: är Mjällby såhär bra eller Norrköping såhär uselt? Motiverad fråga, jag satt själv och funderade på den under matchen. Mest gapade jag av förvåning. Norrköping kom lindrigt undan. Mjällby dominerade i 90 minuter, 6-0 var närmare än 3-1. Tror aldrig jag sett Mjällby äga en match på det sättet.

*. *. *

Den allsvenska tabellen är ovanligt grann just nu, eller hur? Mjällby i topp, full pott och 4-0 i målskillnad. Jag vet, redan om några timmar kan något lag ha kilat förbi. Men till dess får man mysa, njuta, suga karamell - och om möjligt ändå behålla fattningen. Två spelade matcher bygger inget facit, knappt ens en fingervisning. Känns jättetråkigt att skriva - men: 28 omgångar återstår. Och även i år lär det krävas minst 30 poäng för att hålla sig kvar. Slut på ”glädjedödandet”.

*. *. *

Gud vad jag gillar Jesper Gustavsson, Mjällbys lagkapten. Han är kanske ingen stor fotbollsspelare i klassisk mening. Inte till formatet heller. Men det han är, det är ovärderligt för Mjällby. En liten jävla dammsugare på mittfältet. Arbetsmyra, evighetsmaskin, mardröm. Det sista för vilken normal motståndare som helst. Gustavsson skaver och gnager, tar vid behov en tröjdragning för laget. Älskar duellspelet, ger aldrig en boll förlorad. Mannen är grym, fattar inte hur han orkar.

*. *. *

Den större analysen av Mjällby låter jag vila. Det finns en del delikata frågor att ställa - men en annan gång, inte här och nu när resultaten ”förlåter allt”. Norrköping? 1-8 på två matcher, den här utskåpningen spelmässigt betydligt värre än den mot MFF i premiären. Ändå var Nyman och Traustason tillbaka i startelvan, laget respektingivande. På pappret. På planen närmast ynkligt dock. Press på nygamle tränaren Andreas Ahlm, skulle inte förvåna om han hänger löst. Redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar