måndag 14 augusti 2023

MFF spelade. Mjällby krigade. Och vann...

Mjällby-MFF 1-0. Allt i matchstatistiken gick med förkrossande siffror i MFF-favör. Allt utom det viktigaste: slutresultatet. Och Mjällby behöver inte be om ursäkt. Försvarsspel är en del av fotbollen. Moral likaså. Vilja, hjärta, lungor. Det är möjligt att detta finns även i MFF - men i så fall mindre tydligt för oss som tittar på. Snidare som Pena och Nanasi i all ära, bolltekniskt och lönemässigt är de förstås överlägsna primitiva krigare som Jesper Gustavsson och Herman Johansson. Ändå tvivlar jag på att Mjällby vill byta. Gustavsson och Johansson bär liksom vatten för hela Listerlandet. Främst dom. Det finns fler, i princip ett helt lag.

*. *. *

Nu kan ju inte Mjällby kämpa så här ursinnigt varje gång. MFF:s skalp är en särskild trigger. Lite sydderby, vischan mot storstan, låg budget mot hög svansföring. Att Mjällby lyckats vinna två gånger om inom loppet av några veckor måste, eller borde, kännas förnedrande för MFF. Det märktes dock inte på tränaren Henrik Rydström i tv-intervjun direkt efter kvällens match. Rydström sade sig vara ”nöjd med mycket”. Log, la ut texten på sitt speciella manér, verkade obesvärad. Maskhållning kanske, vad vet jag. För alla MFF-anhängare på plats var matchen säkert en prövning. Ytterligare en. Går man blankt mot Mjällby är det svårt att se ett allsvenskt guld vid horisonten.

*. *. *

Olyckligtvis för MFF möter Mjällby Elfsborg i nästa omgång. Vore märkligt om inte den här urladdningen kräver sin tribut. MFF i sin tur möter visst Djurgården som också kommer från förlust. Klart knepigare. God chans för Elfsborg att försvara eller rent av dryga ut sin serieledning. Guldryck talar vi tyst om, det återstår elva omgångar. Men intrycket just nu är att MFF jobbar i uppförsbacke - och att Rydström faktiskt känns lite kort i rocken som MFF-tränare. Till skillnad från Anders Torstensson som verkar vara skräddarsydd i motsvarande roll för Mjällby AIF. En klurig man i blåställ och overall, något av en bonne i den allsvenska salongen. Jag gillar honom skarpt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar