tisdag 18 april 2023

Sommarrensning i överflödets MFF?

1-0, 2-1, 1-0. Tre matcher, tre segrar. MFF:s allsvenska upptakt lämnar inget i övrigt att önska - resultatmässigt. Spelet däremot. Inte lika övertygande. Lite osammanhängande i försvarsleden, klent offensivt utbyte av stort bollinnehav. Men. Full pott är full pott, skönhetsfläckar ger inga minuspoäng. Och gårdagens match mot IFK Göteborg var ändå ett steg i positiv riktning. MFF:s hittills bästa, i mitt tycke. Inledningen borträknad; där blev försvaret överspelat ett par gånger om, ett mindre stukat lag än Göteborg hade nog gjort åtminstone något mål på de chanser som uppstod. Om nu Johan Dahlin ”tillåtit”: MFF:s veteranmålvakt upplever en ny vår, stabil och bra igår igen.

*. *. *

I det stora hela var förstås 1-0 i underkant. MFF dominerade, mer eller mindre markant, cirka 70 minuter av matchen. Skapade massor av nästan-lägen, brände eller kluddade bort några heta. Kiese stod för målet, bara han kan. A C gjorde en del bra saker med bollen - men avsluten? Konsekvent felriktade. Märkligt att se hur flinka fötter kan skjuta så illa. Tre 4:or på en femgradig betygsskala i MFF: Busanello, Pena, Hugo Larsson. Den trion tyckte jag stack ut när spelet fungerade som bäst. Frejdige Tinnerholm var där och nosade på samma omdöme.

*. *. *

Romansen Rydström/Nanasi blev tydligen kort. En halv säsong i Kalmar, inte mer. Nu sitter han bänk igen, den återbördade MFF-talangen. Samma tränare men tuffare konkurrens. Rydström föredrar att flörta med Vecchia. Hur länge återstår att se: prestigevärvningen från Norge har ju inte direkt övertygat. Utbytt igår igen - men inte till förmån för Nanasi. Ceesay gick före i kön. Liksom Ali i ett tidigare byte på en annan tänkbar ”Nanasiposition”. Gamla favoriter kallnar ibland lika snabbt som oförklarligt. Ny utlåning på gång? För tidigt väckt fråga, jag vet. 

*. *. *

Rydström är oförutsägbar i sina laguttagningar, nästa match (Norrköping hemma) låter han kanske Nanasi starta. Jag skulle inte bli jätteförvånad. Men oavsett kommer MFF-truppen säkert att bantas i sommar. Alla friska och tillgängliga är den helt enkelt för tjock - och för dyr, möjligen. Lomotey, Siby, Moisander, Zeidan, Martin Olsson, till och med trotjänaren Lewicki; ingen av dem känns nära en startelva här och nu, någon eller några tror jag ryker. Marginalspelarnas konkurrenskraft stärks heller inte av att Pontus Jansson kommer ”him”. Fotbollen ger och tar, väljer och vrakar.

*. *. *

Annars var det Kalabalikens dag igår. HIF kickade i ett och samma svep två tränare och en sportchef. Tre 0-1-förluster och en skränande publik var allt som behövdes. Jag tycker synd om HIF, ser inte hur klubben ska kunna återfå stabilitet och anseende. I damallsvenskan är det mera ovanligt att kicka tränare efter tre spelade omgångar - men se på faan, FC Rosengård kunde. Huvudtränaren får gå, assistenten tar över. Som om inte han hade något delansvar i de miserabla prestationerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar