måndag 29 augusti 2022

Plottrandets pris, MFF?

2-0 borta mot Sivasspor i torsdags. 0-1 hemma mot Kalmar igår. Bra nog för Europa league, men inte bra nog för allsvenskan. Årets MFF blandar och ger, högt och lågt om vartannat. Mest lågt vad gäller allsvenskan. Inte särskilt konstigt, snarare logiskt. Tjugo omgångar in kan ingen säga hur en ordinarie MFF-elva ser ut. Nödvändigt roterande är en sak, det krävs kanske när Europaäventyren gör spelschemat ansträngt. Men onödigt plottrande är något annat och det menar jag att MFF hållit på med genom hela säsongen. Självklart påverkar det resultat och prestationer - negativt.

*. *. *

Det tidiga, möjligen förhastade, tränarbytet har heller inte gett någon effekt. Trots att spelartruppen numera är i stort sett intakt - och inte som under Milojevic’s tid decimerad av skador. Nya spelare har också köpts in. Meriterade namn, aktuell status dock sekundärt som det verkar. Buya Turay? Sylvass i Djurgården 2019 - men herregud, det är tre år sen. Fransmannen som kom nyligen, defensiv mittfältare, har glömt hans namn. Fast på bänkens ytterkant, icke en minut på banan. MFF har en del att förklara. Gärna även om den egna talangen Patriot Sejdius ”försvinnande”. Killen gjorde ju faktiskt succé i några inhopp tidigare under säsongen. På sistone helt ute ur matchtruppen. Varför?

*. *. *

I tidningen idag ser jag att MFF-kaptenen Anders Christiansen sträcker vapen. Med tio poäng upp till Häcken inser han att guldet är kört. ”Nu får vi gå för topp tre”, säger A C. Kan bli svårt nock, säger jag. MFF ligger på en skör femteplats i tabellen just nu, hotas bakifrån av Göteborg och Kalmar. Ja, till och med av Mjällby. Som jag min vana trogen såg igår. 1-0 mot Helsingborg, härliga tre poäng. Imponerande att kunna hålla metodiken i match efter match. Det är en stram och defensivt inriktad fotboll, inget att direkt dregla över för kräsna finsmakare. Men den bär, den håller, den är resursanpassad. I Mjällby plottrar man inte, tränare Brännström kör sina kort med en närmast provocerande konsekvens.

*. *. *

Slutligen, apropå målsnål fotboll. Jag måste bara flagga för Preston i engelska andraligan. Laget är obesegrat efter sex omgångar. Det i sig är kanske inte så uppseendeväckande - men kolla på målskillnaden: 1-0. Ja, totalt. En uddamålsseger, resten 0-0. Åtta poäng, häng på toppen. Snacka om att få ut extremt mycket av exceptionellt lite. Heja Preston!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar