onsdag 8 juni 2022

Den som väntar på en Steen...

Jag väntade nästan på det. Hoppades. Önsketänkte. Tvivlade innerst inne. Men nu är det klart: IFK Karlskrona, sensationellt tillbaka i handbollsallsvenskan, har lyckats locka hem den förlorade sonen Daniel Steen. Och vem är Daniel Steen, undrar du kanske. Min respekt för det; utanför den trängre kretsen av handbollsnördar är han inte speciellt känd. Steen har aldrig spelat i högsta ligan, aldrig gjort sig ”stor” på det sättet. Men fråga alla handbollsvänner i Karlskrona. Fråga handbollsvännerna i småländska Alstermo inte så långt därifrån. Jag lovar: Daniel Steen är regionalt världsberömd.

*. *. *

När han nu återvänder till IFK Karlskrona sluts en cirkel. Det var där Daniel Steen blev ett namn som sällsynt lovande ungdomsspelare. Det var där han var med om att vinna JSM i mitten av 00-talet. Så mycket mer blev det dock inte - den gången. Steen försvann till rivalen Hästö IF, då redan etablerat som ”bäst i staun”. Ett år senare, möjligen två, hade hårdsatsande Alstermo fått upp ögonen för den talangfulle playmakern. Vissa elitklubbar också, sades det. Steen var bl a i Kristianstad och tränade, rykten gick om en övergång än hit och än dit. Men Daniel Steen ”nöjde” sig liksom med Alstermo och allsvenskan. För gott - och till allmän förvåning. Tolv säsonger! Profilerad målspruta, stjärnan i laget, odödlig som publikfavorit. Och konstant saknad i Karlskrona.

*. *. *

Det måste så klart sägas: Daniel Steen’s bästa tid som handbollsspelare är kanske inte här och nu. Han fyller 34 härnäst, skadetrassel och vässad konkurrenssituation har begränsat hans speltid i Alstermo de senaste två säsongerna. Men för IFK kan han säkert bli en tillgång de luxe. Mannen som gör skillnad, härföraren som lyfter sin omgivning. Och hursomhelst känns det lite rörande att parterna återförenas efter alla dessa år. Grattis IFK Karlskrona. Välkommen tillbaka, Daniel Steen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar