måndag 1 november 2021

Mål gör skillnad - domslut likaså

Målsiffrorna 3-2 i fotboll kan vara både förlösande och förkrossande. Kolla på helgens allsvenska omgång. MFF vänder 1-2 till seger borta mot Sirius. Elfsborg tappar 2-1 till förlust borta mot Norrköping. MFF försvarar sin position i guldstriden, Elfsborg halkar efter. Sena mål, stor verkan. Men också: diskutabla domslut, brutal effekt. Tänker på Elfsborg som i ledning 2-1 decimeras till tio man redan vid halvtimmen spelad. Simon Strand utvisad, två gula. Regelvidriga förseelser, absolut. Men värda varning var för sig? Nja. Värre har man sett. Strand fäktar med armarna, puttar mer än knuffar på en motståndare, drar lite lätt i nån tröja. Inga dobbar, inga vårdslösa kapningar. Tunn grund att bli utvisad på, tycker i alla fall jag.

*. *. *

Mumma för konspiratoriskt lagda: domare i matchen var Kaspar Sjöberg. Från Malmö. Nej, så illasinnad är inte jag. Sjöberg dömde helt säkert efter övertygelse, inte efter härkomst. Men med det sagt framstår det ändå som onödigt att en Malmödomare utses att döma en match där MFF så att säga är tredje part. Det blir som att bjuda skitsnackets vänner på öppet mål.

*. *. *

Lyckat trippelbyte av MFF-tränaren Tomasson i Uppsala. Rakip, Nanasi och Colak in med halvtimman kvar, alla bidrog till vändningen. Nanasi, inte minst. Talangfull kille, möjligen ett stjärnämne, men än så länge kort hållen i konkurrensen. Tyvärr, det hade varit kul att se mer av honom. Nå. Colak ”stal” förstås uppmärksamheten. Det var ju han som gjorde målen, avgörande 3-2 sent in i stopptiden. Blytunga poäng för MFF, som dock har ett vanskligt program kvar. Bortamatcher mot Göteborg och Kalmar bl a. I förstnämnda med varningsbelastade Ahmedhodzic och Colak avstängda. Siriusmatchen visade att i vart fall den senare knappast går att ersätta. Abubakari, som inledde, har fortfarande allt att bevisa vad gäller allsvensk klass.

*. *. *

Fortsatt öppet i kampen om guldet, alfabetisk logik i andra änden av tabellen. Ö-lagen åker ur. Örebro och Östersund, båda hopplöst akterseglade. Fatalt för Örebro som bytt tränare tre gånger under säsongen. Dessutom storhandlat i sommarens transferfönster. Och bara blivit sämre. Återstår ”där nere” gör däremot striden runt det förhatliga kvalstrecket. Flera lag är inblandade, i första hand Halmstad, Degerfors, Mjällby samt Sirius. Ikväll kan det klarna. Eller också krylla till sig ännu mer. Halmstad-AIK, Degerfors-Göteborg, Mjällby-Hammarby står på programmet. Be mig inte tippa - men jag vet vilken av matcherna jag skall se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar