torsdag 2 september 2021

Öppen fråga om stängt fönster

Fotbollens så kallade transferfönster är stängt. Och då tänker jag: vad hände med Anel Ahmedhodzic? Killen som värderades till 150 miljoner och jagades av en herrans massa storklubbar, åtminstone enligt den rykteskarusell som snurrat under i princip hela året. Ja, till synes hände ingenting. Såvitt jag vet är Anel Ahmedhodzic kvar i MFF. Känns lite som ett mysterium. Allt annat var ju bara en tidsfråga. Antingen måste hans agent Markus Rosenberg misslyckats på jobbet - eller också är det Ahmedhodzic själv som spelat bort sitt attraktionsvärde. Fotbollsprestationer är färskvara och MFF:s unge mittback har blandat och gett den här säsongen, sällan nått fjolårets nivå.

*. *. *

150 miljoner förresten. Groteska pengar. Ändå bara smågrus jämfört med de stora kanonernas prislappar.  För att jaga en boll, som moster Greta skulle ha sagt. Hon hade garanterat haft svårt nog att förstå dagens genomsnittslöner för allsvenska fotbollsspelare. Drygt 100000 i månaden alltså. Somliga har betydligt mer, andra något mindre. Så någon anledning att av ekonomiska skäl tycka synd om Anel Ahmedhodzic - eller andra liknande exempel - finns förstås inte. Det var knappast fattigdom utbytt mot rikedom som låg i potten. Snarare en bekräftelse av den gamla sanningen om människans natur: ”mycket vill ha mer”. Parat naturligtvis med äkta fotbollsambition. Allsvenskan i all ära, italienska ligan smäller högre. Liksom den brittiska, den tyska, den franska.

*. *. *

Det slår mig nu att en gardering kan vara på sin plats. Anel Ahmedhodzic är kanske såld!? MFF kanske mörkar. Håller på nyheten för att visa vem som äger den. Tystnadskultur är på modet, MFF bäst i klassen därvidlag. Och apropå ”mycket vill ha mer”: i högsta grad gäller det så klart även klubbarna, i det här fallet MFF som modern aktör på en fri marknad. Spelarförsäljning ingår i upplägget, stärker en redan sprängfylld kassakista. Hursomhelst önskar jag Anel Ahmedhodzic lycka till. Fotbollslivet är kort, i bästa fall sagolikt. Ta vara på det, njut läget medan tid är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar