torsdag 23 september 2021

Återbetalning på MFF:s flytkonto

Jag skrev för en tid sedan att årets MFF saknar flyt. Inte igår. 1-0 borta mot Elfsborg var verkligen en riktig flytseger. MFF behövde inte ens göra målet, det bjöd Elfsborgsbacken Johan Larsson på. MFF behövde heller inte spela bra. Svårt att göra förstås, givet förutsättningarna. Åtta man på frånvarolistan, en nionde som tillkom sedan Beijmo skadat sig tidigt i matchen. Alla åtta hade förvisso inte gått in i startelvan, men säg tre eller fyra. Däribland ett helt mittfält. Bara MFF klarar att hantera ett sådant manfall, dock inte utan att det märks. Dels i prestationen, men framförallt på bänken. 

*. *. *

Där satt igår flera oprövade spelare som normalt inte platsar i matchtruppen - och ingen av dem kom in. Tränare Tomasson nöjde sig med två byten, tordes tydligen inte fler. Annars hade det behövts; många knäade i slutet, en sån som Birmancevic nästan från början. Elfsborg å sin sida gjorde maximala fem byten. Spelade hyggligt, dominerade delar av matchen. Men kom liksom inte till skott. Gjorde Dahlin i MFF-buren en enda räddning? Jo kanske, jag kan ha glömt. Samma åt andra hållet - men där berodde det mer på att MFF:arna sköt som kråkor, lägen fanns. I det stora hela ett ställningskrig som borde slutat 0-0. Om fotboll varit en rättvisesport. Icke så. Flyt är en komponent att räkna med, igår till MFF:s smala lycka.

*. *. *

Ikväll ska jag kolla på en ”statistiskt säkerställd” 0-0-match. Jag talar så klart om Mjällby-Halmstad. Allsvenskans målsnålaste lag i bägge ändar. Halmstad med målskillnaden 13-17 på nitton matcher, Mjällby 13-19. Men just därför väntar kanske målkalas? Någon gång måste det rimligen lossna även för de oförmögna. Mjällby har alltså på nio hemmamatcher gjort tre mål, det är ett armod utan like. Hoppas Bergström välter målställningen ikväll. Som han gjorde borta mot just Halmstad i maj. Det målet går till historien...jag menar, hur ofta hänger en spelare i både ribba och stolpe samtidigt som han skallar in bollen med 1 cm luft till virket? Hur ofta ser man någon gå bokstavligt ”all in” på  det sättet? Hur många stollar finns i allsvenskan? Kruxet är att Bergström inte gjort mål sen dess. Hög tid, tack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar