onsdag 18 september 2024

Mållöst och modlöst i MFF

Gais-MFF 0-0. Andra raka 0-0-matchen för MFF. Fyra tappade poäng, inbjudan till Djurgården och kanske Hammarby att på nytt ta upp kampen om guldet. Givet MFF:s spel i de senaste matcherna skulle ingenting förvåna. Otroligt andefattigt, rent ut sagt. Inget tempo, ingen passningskvalitet. Mest ett evinnerligt duttande med boll bakåt eller i sidled. Målchanser? Som mot AIK senast: någon enstaka het, kan dock inte minnas att Gaismålvakten behövde göra en enda räddning. Magert så det förslår.

*. *. *

Sebastian Nanasi. Så betydelsefull för MFF så länge han var kvar, så saknad nu när han har lämnat. Kreativiteten är som bortblåst. Offensiven försvagad å det grövsta. 0-0 två gånger om ljuger inte. Botheim har kört fast; utropstecken i våras, frågetecken nu. Gör inga mål, kommer inte ens till lägen. Kiese Thelin saknades ikväll men inte heller han har rosat marknaden på sistone. Och fler forwards har inte MFF. Däremot har man en skadelista som nog är ett större mysterium än bristen på effektivt spel. Tinnerholm, Moisander, Vecchia, Haksabanovic; idel dyra pjäser, aldrig synliga på plan. Fotbollsinvalider? Ingen vet, locket på både i MFF och i media.

*. *. *

Pontus Jansson. Suverän ikväll igen. Den ende i laget som såg ut att brinna för uppgiften. Proffs ut i tåspetsarna. Ska jag ge mig på att betygsätta i en femgradig skala blir det en stark 4a för Jansson. Övriga MFF:are får 2 rakt över - och då är jag i vissa fall snäll.

*. *. *

Gais å sin sida skapade heller inget flöde av målchanser, men förvisso fler än MFF. Två gånger gjorde man faktiskt mål men båda dömdes bort för offside. Det ena högst tveksamt. Så MFF hade viss tur, Gais låg definitivt närmast segern. En vass nykomling i allsvenskan, denna anrika Göteborgsklubb. Gamle Mjällbybacken Norén är en klippa även här - och i Gustav Lundgren har man en av seriens skickligaste och mest sevärda spelare. Undrar om han hade platsat i en MFF-trupp. Förmodligen inte, även fast han borde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar