onsdag 16 mars 2022

Lugi bäst i kvällens publikfest

HK Malmö-Lugi 22-28. En sällsam handbollsafton i Baltiskan. 2300 åskådare! När hände det senast? Nu vet jag förstås inte om man ska tala om nymornat intresse - eller nöja sig med konstaterandet att gratis är gott. HKM bjöd nämligen på entrén. Ja, inte bara den. HKM bjöd dessutom Lugi på en ganska bekväm resa till två poäng. Direkt utslagsgivande blev - som så ofta i handboll - målvaktsspelet. Hemmalagets alternerande duo fick, generöst räknat, ihop en handfull räddningar på hela matchen. Det var vad Hedberg i Lugiburen grejade bara under slutminuterna. Dessförinnan var dock även han mänsklig, till och med utbytt en stund.

*. *. *

HKM spelade i uppförsbacke, kändes det som. Körde fast, lästes sönder. Kämpade sig ikapp några gånger, senast vid 21-21. Men resten slutade alltså 1-7 - och allt var inte Hedbergs förtjänst. Väldigt mycket var Casper Källs förtjänst. Lugis unge playmaker är ett handbollsgeni, fullt i klass med Sävehofs omsusade färöing Skipagötu. I vissa delar bättre, skulle jag säga. Definitivt mer osjälvisk. Käll bränner sällan krut på egna avslut, sätta lagkompisarna i lägen går före. Och det gjorde han mästerligt ikväll igen. Ett mer oväntat utropstecken i Lugi var Hugo Forsberg. Sjumålsskytt, om jag räknade rätt. Den grabben har nog ligans kvickaste fötter. Utvecklingspotential där också. Liksom i Lugi i stort.

*. *. *

HK Malmö har en annan typ av lagbygge. Mer ”färdigt”, så att säga. Rutin i överflöd, utvecklingspotential i underskott. Tim Hilding sticker ut som något av ett undantag. Fortfarande lite kort hållen av tränare Tönnesen, kan jag tycka. Den här gången inbytt först i andra halvlek. Det akuta problemet för HKM inför stundande slutspel torde ändå vara målvaktsbesättningen. Helgsten har förvisso gjort några bra matcher och Ebbe Håkansson stod faktiskt i vägen för två Isak Persson-straffar ikväll - men jämnheten saknas, många bollar slinker in för lätt. Delvis därför vann talangfulla Lugi detta derby. Dubbelt upp förresten: tillresta supportrar såg till att även publikfesten slutade med bortaseger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar