torsdag 24 mars 2022

Ligasummering i all korthet

Odramatisk slutomgång i handbollsligan igår. En viktig tabellförändring dock: Hammarby smet förbi Lugi efter seger i det inbördes mötet. Åttan Lugi drabbas nu av Sävehof i slutspelets kvartsfinal, sjuan Hammarby ”kommer undan” med Skövde. Ett enda Lugimål till i gårdagens match - och det hade blivit tvärtom. Små marginaler, stor verkan; ingen vill ju ha omöjliga Sävehof. Skövde är förvisso också ett bra lag, men inte skräckinjagande på samma sätt. Snöpligt för Lugi som i stort ändå gjort en fin säsong. Och jag har gärna fel i min profetia om att gränsen för lagets förmåga går vid just Sävehof.

*. *. *

I övriga kvartsfinaler möts Kristianstad-Alingsås respektive Ystad IF-HK Malmö. Bäst av 5 gäller och jag är inte alldeles övertygad om utgången. Ser att Kristianstad och YIF får experttipsen, men något säger mig att ”saker” kan hända. Alingsås brukar lyfta sig i slutspel - ungefär lika säkert som att man då och då lägger en match i grundserielunken. Årets upplaga av Kristianstad är heller ingen av de bättre i ”modern tid”. HK Malmö brukar också lyfta sig...närmre bestämt så fort jag skrivit något negativt om laget. Senast igår. 35-24 mot IFK Ystad var bara ännu en käftsmäll på mina förhandsspekulationer kring HKM:s egentliga kapacitet. Den är hög, det borde jag lärt mig. Om det sedan räcker mot YIF återstår att se. Normalt icke. Men räkna ut HKM törs jag inte längre, min fegis.

*. *. *

Nedflyttningsstriden uteblev helt. IFK Ystad visade med sin insats mot HK Malmö att rätt lag åker ur. Den eventuella räddningsplankan Aranäs hade dessutom turen att få möta ett låginspirerat Alingsås. Det som gladde mig mest i slutomgången var annars att Hallby säkrade ligakontraktet utan kval. Seger 35-33 över YIF, tio mål av killen jag kallade ”säsongens man” häromdan. Grattis Hampus Dahlgren, you’re simply the best.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar