tisdag 15 mars 2022

Fotboll som tröstnapp

Skingrade tankarna med fotboll igår. MFF-AIK, kvartsfinal i cupen. Viktigt. Att skingra tankarna alltså. Krigsrapportering tynger, hotar, oroar på djupet. ”Världens bästa leksak” blir till ett slags tröstnapp för stunden. En verklighetsflykt över 90 minuter plus tillägg. I det här fallet mer än så: 2-2 vid full tid, förlängning 2x15 där MFF avgjorde. På straff. Korrekt utdömd - tror jag. Veta får andra göra, själv har jag gett upp alla försök att förstå regeltolkningen av hands. Att domslutet väckte vrede i AIK-lägret var tydligt - men det berodde nog mer på en utebliven signal vid en egen straffsituation lite tidigare.

*. *. *

Hursomhelst var det en utmärkt match. MFF ganska uttunnat pga skador, ändå något vassare än AIK i sånt som räknas: bollinnehav, avslut, målchanser. Rakip och Pena urstarka på mitten. Martin Olsson förbluffande fräsch...inte en enda krampkänning på 120 minuter måste vara pers. Moisander en annan veteran som visade framfötterna, inte minst vid MFF:s 2-1-mål. Över allt och alla lyste dock framtidens män - och det gäller i båda lagen. AIK mönstrade flera tonåringar som jag aldrig hört talas om. Jätteduktiga, skyhög potential. MFF för sin del hade 19-årige Nanasi i startelvan. Målskytt, kreatör, en av de bättre. Nåt att bita i för A C, Lewicki, Toivonen och andra som i sinom tid konkurrerar om en plats.

*. *. *

Lyckopillret i mina ögon var ändå Hugo Larsson. En planta från MFF-akademin, året yngre än Nanasi. Inbytt först på tilläggstiden, det räckte. Här har MFF en blivande stjärna. Eller i vart fall fröet till något stort - det händer ju att talanger går i stå, så tvärsäker ska man kanske inte vara. Men med den reservationen: Hugo Larssons namn lägger jag definitivt på minnet, hans inhopp lovade så mycket mer. Blir f ö spännande att se vad tränarbytet i MFF innebär för akademin i stort. Hittills har ju utfallet i form av A-lagspelare varit tämligen magert, kanske är Milojevic mannen att bättre förädla MFF:s eget talangkapital. Tecken anas.

*. *. *

Djurgården borta i semifinalen. Vem har sagt att det ska vara lätt att vinna cupen? MFF har visst inte gjort det sen 1989 - och det rimmar ju lite illa med självbilden. Å andra sidan smäller allsvenskan högre, har jag förstått. Och där var det två notoriska topplag som visade upp sig på Malmö IP igår kväll. Tack för underhållningen, den värmde en frusen själ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar