söndag 18 juli 2021

Mjällby bäst - men lottlöst

Bra lag har tur, enligt en populär fotbollsklyscha. Inte alltid, vill jag hävda. Mjällby var ett bra allsvenskt lag ikväll. Klart bättre än IFK Göteborg, framförallt mot slutet av matchen. 2-2-läget där kändes nästan lite taskigt, Mjällby förtjänade mer. Men vad händer? Ett tröttkört och tillbakapressat Göteborg kommer upp i ett ströanfall och avgör hela skiten. Tredje raka uddamålsförlusten för Mjällby, sjätte raka utan seger. Allt är inte otur, självklart inte. Men ikväll var det. Köp lotter Göteborg, med tre poäng in för den här insatsen lutar det åt högvinst.

*. *. *

Synd om Amin Sarr. Mjällbys MFF-lån gjorde en succédebut. Båda målen, plus en massa fina prestationer i spelet. Den klassen visade han aldrig i MFF - av en enkel anledning: han fick inte. Från bänken kan ingen talang blomma, bara på planen. Respekt till Mjällbys tränarteam som använde Sarr fullt ut och precis rätt. Starkt av honom själv också att ”överleva” en lång period av sporadiska inhopp, oftast ingen  speltid alls. Rost hade varit naturligt men inget sådant märktes. Med Sarr fick Mjällby äntligen ett anfallsspel värt namnet - fast då måste det så klart svikta i den andra änden. Försvaret. Tre insläppta är inte okej, samtliga föregicks f ö av förlorade dueller.

*. *. *

Noterade att Adu var tillbaka i startelvan. Två gånger spelade han bollen framåt - vid Sarr’s båda mål. Annars är ju sidled och bakled Adu’s favoritpass, och det skall inte föraktas. Då håller man bollen inom laget, skapar tid och andrum. Men lite djärvare får han gärna bli, mittfältsgnuggare Adu. Det tror jag Mjällby skulle ha glädje av. Nästa gång väntar MFF. Finns det ett korn av rättvisa i fotbollsvärlden vinner Mjällby den matchen med 1-0 - trots 90-10 för MFF i bollinnehav. Typ. Tur och otur jämnar ju ut sig, för att dra en annan klyscha med eller utan substans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar