måndag 22 februari 2021

Malmös Fatala Fiasko

Man ska vara försiktig med F-ordet. Fiasko alltså. Jag har dock svårt att komma på något bättre för MFF:s insats i gårdagens cupmatch mot Västerås. Inte för förlusten som sådan. Fotboll kan vara både gåtfullt och nyckfullt, ett bättre lag vinner inte alltid över ett sämre. Men var det inte precis vad som hände just igår? Att Västerås från superettan helt enkelt var bättre än de regerande svenska mästarna och vann alldeles rättvist med 2-1? Jag tycker det. Missade förstås första kvarten där MFF lär ha dominerat. Men resten såg jag - med stigande förvåning.

*. *. *

Detta skulle ju trots allt föreställa en i stort ordinarie MFF-elva. Kanske på några få undantag när; Eric Larsson, Lewicki, Rieks i så fall. Den trion saknades. Men det ska MFF tåla, bredden brukar ju framhållas som särklassig gentemot konkurrenterna. Igår syntes varken bredd eller spets. Ingen klass, inte kvalitet nog för att rent spelmässigt överglänsa Västerås. Bristande skärpa präglade det mesta i MFF: passningar, tempo, avslut. Här och där även inställning. Största stjärnan hade för dagen bytt namn till Lojvonen - och börjar inte upphaussade Ahmedhodzic bli lite väl nonchalant? Grabben är bra på mycket, absolut. Men knappast felfri, t ex i det viktiga markeringsspelet.

*. *. *

Objektivt sett var det så klart kul att Västerås vann. En cup utan skrällar vore som en vår utan grönska. Eller som en fotbollsfest utan publik - för att dra en liknelse i tiden. Sa jag förresten att Västerås gjorde alla tre målen i matchen? Så var det. Christiansen fick av någon anledning MFF:s 1-1-mål, den bollen hade aldrig gått in utan en grov riktningsförändring på en Västeråsback. Om man nu ska vara petig. Hursomhelst. Döma ut MFF tänker jag inte göra, utrymme för uppryckning finns. Men det är märkligt att man inte värvat en enda spelare. Inte ens Simon Rundvandrare har man värvat. Det har istället IFK Göteborg gjort. Rundvandrare Thern kan därmed bocka av sin femte allsvenska klubb. Inte illa.

*. *. *

Slutligen en liten rättelse. Häromdagen skrev jag om den stängda handbollsligan. Publikförbudet som hindrar folk att gå på match. Ingen lag utan undantag: Fredrik Petersen i Kristianstad får lov att se varenda match. Ombytt och spelklar, inskriven i laguppställningen. Men icke desto mindre åskådare. Synpunkter på det, Folkhälsomyndigheten? Seriöst fattar jag inte vad IFK Kristianstad sysslar med. Utmobbning, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar