onsdag 10 februari 2021

HK Malmö ”återuppstod”

Ystads IF-HK Malmö 19-20. Lite typiskt HK att vinna i Ystad ikväll. Laget är bra på att komma igen när man tror att allt håller på att haverera. Jag kunde tyvärr inte se matchen, följde bara protokollet online. Det räckte i och för sig för att få en hint om dramat. YIF ledde 14-9 i paus, såg ut som vinnare. Men inledde andra halvlek med elva mållösa minuter. Under tiden gjorde HK fyra mål och vips var spänningen ett faktum. Protokollet antyder att det var hårda tag på banan: många utvisningar, röda kort i ett par fall. Anmärkningsvärt att YIF stannade på fem ynka mål i andra halvlek, definitivt ett bottenrekord för säsongen. Om det var Beutlers eller försvarets förtjänst vet jag inte, förmodligen både ock. Så kallad matchhjälte blev gamle Lindahl. Han gjorde ett mål i matchen, det allra sista helt avgörande. Noterbart i övrigt: HK kom till spel med en inlånad Hampus Jildenbäck på högersex. Den förre Lugistjärnan har lagt ner elitsatsningen, nöjt sig med sporadiska inhopp i allsvenska AIK under säsongen. Men kan än: fyra mål ikväll, tre på straff. För handbollsligan i stort var resultatet välkommet. Om YIF vunnit hade det med all säkerhet varit kört vad gäller seriesegern. Nu tog sig HK tillbaka i kampen - men bjöd dessutom in Sävehof och Alingsås. Bra jobbat.