söndag 14 februari 2021

Fredagsmys på fotbollsfronten

Träningsmatcher i fotboll är vad de är: förspel till allvaret, inte mer. Med det sagt höll jag inne med jublet över Mjällbys 2-0-seger mot MFF i fredags. Däremot tillät jag mig att mysa. Mjällby, brandskattat på flera  av fjolårets tongivande spelare, såg mycket bättre ut än jag trodde. De nya smälte in, di gamle var sig lika. David Löfquist t ex. Hans frispark till 1-0 var nästan onödigt fin, han kunde gott sparat den till allsvenskan. Småilsk och lite opolerad  var han också, Mjällbykaptenen. Det brukar han vara, annars är han liksom inte David Löfquist. Om det varit en tävlingsmatch kunde han åkt ut, men nu valde domaren att vara snäll. Gott så.

*. *. *

Bäst i Mjällby - enligt min mening - var anfallaren Mamadu Moro. Kort hållen i fjol, mycket bänk. Hur det blir i år återstår att se, mot MFF fick han av någon anledning bara en halvlek. Den första. Det räckte för att i alla fall övertyga mig: Moro är en startspelare.  Han har snabbheten. Han tar djupledslöpningarna. Han gör sina mål; inget i fredags, men sex i fjolårets allsvenska på ytterst begränsad speltid. Som komplement till murbräckan Bergström bör Moro vara idealtypen. Hans ersättare Neftali, ny från spanska andraligan, såg föralldel intressant ut han också. Och det är ju bara positivt: inget lag klarar sig på två anfallare en hel säsong, alternativ och konkurrens behövs.

*. *. *

Ska vi tala fynd så kan Mjällby möjligen ha gjort ett sådant på målvaktsfronten. AIK-lånet Samuel Brolin imponerade stort mot MFF. En ung grabb kring 20. Välväxt på gränsen till skräckinjagande, naturlig pondus, bra med både händer och fötter. Oslipad förstås, annars hade väl AIK låst in honom får man förmoda. Kul i övrigt var att flitmyran Jesper Gustavsson fick smälla in 2-0. Mål gör han inte ofta, den mannen. Jobbet i det tysta däremot, få spelare gör det lika konsekvent och ambitiöst som anonyme Gustavsson. Heder och respekt alla dar i veckan. Slut på rosor åt Mjällby AIF för den här gången. Det var som sagt en träningsmatch. Inget att dra långtgående växlar av. Vilket MFF ska vara tacksamt för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar