torsdag 28 januari 2021

Nu är allt möjligt...

Sverige-Qatar 35-23. Kalla mig dålig svensk, men några minuter in i andra halvlek gjorde jag precis som Qatar. Gav upp, insåg att det var kört. Och bollade över till andra tv-kanaler. Det bjöds ju fler kvartsfinaler. Med hopp om det där som uteblev i Sveriges match. Spänning, dramatik, två lag som ger allt och lite till. Handboll när handboll är som bäst. Kanske var jag märkt av mötet mellan Danmark och Egypten tidigare på kvällen. En sanslös thriller med två förlängningar och avgörande på straffar. I dansk favör. Som jag led med de förkrossade egyptierna. Typiskt en sån match ingen borde få förlora.

*. *. *

Efter den uppstod förstås en risk: allt annat kunde bara bli avslaget. Mer eller mindre, i Sveriges fall mer. Vilket självklart inte var Sveriges fel. Laget förtjänar all respekt i världen...och spelarna förtjänar Hellgrens alla lyriska lovord i tv. Åtminstone nästan. Överdrifter hör idrotten till, utan dem vore livet jämngrått. Men som sagt. Vid 18-10 fick jag nog. Det krävs två för sevärd underhållning - och Qatar ville inte vara med. Till nöds kan jag förstå det: mot en målvakt som Palicka måste det vara lätt att tappa både mod och lust. Den gamle H43-plantan i Sveriges bur var på nytt formidabel.

*. *. *

Zappade först in Spanien-Norge. Klart bättre som match betraktat. Norge dock i det närmaste chanslöst. Fixstjärnan Sagosen gick sönder, det kan ha bidragit även om Spanien ledde redan då. 31-26 till slut, mycket övertygande. Bollade då och då över till Frankrike-Ungern. Vädrade sensation efter rapporter om ungerskt 7-1, men fransoserna gjorde som de brukar. Kom igen. Ifatt. Och förbi. Ledde med tre cirka fem minuter från slutet, vilket fick mig att byta kanal igen. Det vet man ju: ett franskt handbollslandslag släpper aldrig en tremålsledning, här snackar vi världsmästare på att stänga en match. Men döm om min förvåning...

*  *  *

I dagens tidning ser jag att Ungern pressade Frankrike till förlängning. VM-turneringens prestation så här långt, skulle jag nog säga. Synd att det inte höll hela vägen till skräll. Nu blir det Frankrike i semifinalen för svensk del. För någon vecka sedan hade jag sagt att där går gränsen, där räcker Sverige helt enkelt inte till. Idag är jag inte lika säker. Med 26 plusmål på de två senaste matcherna kommer Sverige till spel på lätta fötter och bultande hjärtan. Inget känns omöjligt för det här landslaget, inte ens ”oslagbara” fransoser. I den andra semin möts Danmark och Spanien. Om danskarna överlevt rysaren mot Egypten kan de nog ta finalplatsen, annars inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar