söndag 31 januari 2021

Handbollstankar - i väntan på finalen

Idag smäller det. Sverige-Danmark, VM-final i handboll. Otippad uppstickare mot regerande världsmästarna. Har vi nån chans? Så klart vi har, men rimligen inte särskilt stor. Danmark ser ruggigt starkt ut. Ny högernia (Gidsel) och ny mittsexa (Sangstrup) har eliminerat de tidigare (relativt) svaga punkterna, laget är numera helt komplett. Det kan man möjligen säga även om Sverige - men märk väl: i semifinalen mot Frankrike fick vi inte ett enda mål från  mittsexpositionen. 

*. *. *

Känns kanske lite ofräscht att efterlysa dumpade Andreas Nilsson, fördelen med hans sorti är ju svår att förneka: Sverige slipper byten anfall/försvar och har därmed fått ett snabbare spel. Vilket jag, något motvilligt, tror är nyckeln till VM-succén. Ja, jag saknar trots allt ”Stycket”. Sagt med full respekt för hans ersättare Darj och hela idén om s k tvåvägsspelare. Tvivlar förstås på att det hjälper oss i finalen. Danmark har ju till allt annat Mikkel Hansen. Handbollsvärldens number one, alltid bäst när det gäller.

*. *. *

Apropå handboll. I skuggan av VM-finalen möts idag HK Malmö och Alingsås i Baltiska hallen. De facto en toppmatch i vår inhemska liga. Men om detta icke en rad i Sydis, förutom den finstilta under vinjetten Sport i dag. Och nej, tystnaden är inget olycksfall i arbetet, mer ett återkommande mönster som nog kan knytas till sportintresset i sportredaktionens persongalleri. Hockeyn har sin hovpoet, fotbollen (MFF!) sina. Handbollen har i det stora hela just ingenting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar