måndag 11 mars 2019

Kraft i Alingsås - orkeslöst i Malmö

HK Malmö-Alingsås 20-26. Niklas Kraft's revansch! Ja, jag tror jag börjar i den änden. Målvakten som inte fick nytt kontrakt i HKM för ett par år sedan visade att ett sårat burlejon inte är att leka med. Under en längre period i andra halvlek räddade han i princip allt. Distansskott, närskott, kantskott, straffar. Lösa bollar, hårda bollar. Låt vara med usel precision påfallande ofta. HKM tycktes nämligen jobba av priset för urladdningen i Kristianstad. Orkeslösheten var total, bolltempot icke existerande. Skottkraften, normalt lagets främsta vapen, blev därefter: måttlig till medioker. Om man ens kom till att skjuta, mängder av anfall strandade på tekniska fel. Men allt detta sagt med full respekt för Kraft's lysande målvaktsspel. Och för Alingsås som lag. Klass rakt igenom. För HKM var egentligen inte förlusten som sådan kvällens stora olycka. Värre var att Adam Lönn gick sönder och tvingades utgå redan efter en dryg kvart. I bästa fall med en lårkaka, men även sådana kan ta tid att bli kvitt. Sävehof borta (onsdag) och Skövde hemma (nästa måndag) är vad som återstår, fyra poäng vill till för att HKM ska kunna nå den åtråvärda andraplatsen. Utan Lönn finns risk för noll - och då kan slutplaceringen faktiskt bli fem. Huga.