onsdag 13 mars 2019

Den nyckfulla handbollen

I måndags mot Alingsås gjorde HK Malmö tjugo mål på hela matchen. Ikväll mot Sävehof gjorde man tjugo på halva. Handboll är en nyckfull sport. Så nyckfull att inte ens paussiffror som 20-12 garanterar något. Det var den ledningen HKM hade i Partille, ändå blev det match. Tre minuter från full tid var Sävehof ifatt, 30 lika. Då steg Magnus Persson fram som frälsare med två snabba mål. Till de nio han redan gjort tidigare i matchen. Nyckfullt var ordet. I måndags sköt M P som en kratta och fick hålla på länge för att till slut få in två bollar. Kul med såna förvandlingsnummer, särskilt när det kommer från en kille som varit lite ifrågasatt. Men apropå tjugo mål. Det var vad HIF Karlskrona mäktade med i kvällens bortamatch mot RIK. Då vinner man inte i dagens handboll. Man förlorar med 20-27 och bränner ännu en livlina i kampen om nytt ligakontrakt. Vad Karlskrona får hoppas på nu är att AIK går blankt i sina två sista matcher mot Alingsås respektive Kristianstad. Ett annat alternativ är förstås egen seger över Hammarby, men det förefaller långsökt. Det finns ingen som helst stadga i laget, inga tecken på ljusning. Och den sena chansvärvningen av Medina har tyvärr utvecklats till en flopp. Han var bra i första matchen, därefter vådligt ojämn. Ikväll underströk han dessutom sitt tvivelaktiga renommé, det som HIF Karlskrona valde att bortse ifrån. Medina fick således direktrött kort i slutet. Oklart för vad, solklart att det har hänt förr.