måndag 9 april 2018

"Händelserikt"? Jaså...

MFF-AIK 1-1. Anna Brolin i tv sa upprepade gånger att detta var en händelserik match. Det tror jag inte målvakterna i respektive lag håller med om. Ingen av dem behövde göra en enda räddning. Förutom målen - AIK:s ett skolboksexempel, MFF:s på en korrekt men turlig straff - avlossades ett säger ett skott på 90 minuter och det rammade stolpen (Svanberg för MFF). Magert, klent, torftigt, vad som helst utom "händelserikt". Men Brolin syftade kanske på Brorssons utvisning, den bröt ju trots allt tristessen i någon mån. MFF:s unge mittback fick ett fatalt hjärnsläpp strax efter pausvilan, tog sitt andra gula kort helt oprovocerat. Och satte laget på pottan. Eller kunde gjort, rättare sagt. Det otroliga var ju att AIK blev markant sämre med en man mer. Slutade pressa, slutade försöka vinna matchen. MFF gick plus i decimerat skick, dock utan att komma till några farliga avslut. Sammantaget skulle jag nog kalla matchen bedrövlig. Synd. Fotboll som kan vara så händelserikt.