lördag 9 oktober 2021

Isak’s tid är nu

Sverige-Kosovo 3-0. 1-0 på en VAR-straff efter rekordlång granskning. Glädjedödande till tusen - men dessbättre inte helt avgörande. Alexander Isak’s 2-0-pärla tjugo minuter in på andra halvlek kom som en befrielse. Vackrare fotbollsmål går inte att göra. Med Quaisons eleganta 3-0 kunde man så glömma VAR-bölden för den här gången. Lite synd om Kosovo. En ung fotbollsnation som suktar efter framgång - och hade förtjänat åtminstone ett tröstmål. Att matchen efterhand blev rätt underhållande var inte bara Sveriges förtjänst, Kosovo bjöd upp till kamp. Minus dock för försvarsspelet även om det säkert uppskattades av Kulusevski och Isak.

*. *. *

Den förstnämnde drog på sig en varning och missar därmed matchen mot Grekland på tisdag. Olyckligt men hanterbart: Robin Quaison är en fullgod ersättare. Vinst över grekerna betyder att Sverige säkrar minst en andraplats i gruppen och via playoff kan ta sig till VM. Lätt blir det nog inte. Grekland är obesegrat så här långt, har dock tappat ödesdigra poäng i en rad kryssmatcher. Hursomhelst hoppas jag surret om Zlatan upphör nu. Hans arvtagare finns ju fix och färdig: Alexander Isak. Det han gjorde idag - inte bara det fantastiska målet - påminde en hel del om det där Zlatan gjorde när han hade sin tid. Ren magi, bitvis. Än är kanske inte Isak fullt i nivå, men bra nära.

*. *. *

Får jag säga nåt om handboll också? Tack. Såg Sävehof-Alingsås på tv tidigare idag. Målorgie i rasande tempo, 33-36. Svårt att inte bli imponerad av Alingsås. Spelare kommer och går (till proffslivet utomlands), klassen består år efter år. Smarta värvningar, skicklig tränarstab med Micke Franzén i spetsen, frodig miljö att växa i...ja jag skulle nästan kalla det överlevnadskultur, detta som utmärker Alingsås HK. Som handbollsvän blir man glad av att se ett sådant lag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar