onsdag 2 mars 2011

Handbollslag som hänger löst

Dramatiken tätnar i handbollens elitserie. Dels kring slutspelsstrecket där HK Malmö verkar hänga allt lösare, dels om avstjälpningsplatsen där H 43 plötsligt på allvar hotas av den "givna" räddningsplankan Lindesberg.
I det senare fallet tror jag att handbolls-Sverige är på Lindesbergs sida - om det nu har någon betydelse. I Lindesberg finns publikintresset, den nya fina arenan, den självklara återväxten på ungdomssidan (säg nån annan sport där Lindesberg satt avtryck på rikskartan). Och så laget som rest sig från ett hopplöst läge...vem gillar inte ett sånt?
Skulle väl vara H 43 då.
I Lund finns förvisso också en ny handbollsarena - men i Lund finns dessutom elitbasket, fotboll på relativt hög nivå, friidrott dito, judo likaså. Och mycket, mycket mer.
Framförallt finns Lugi.
H 43 har det inte lätt, liksom. Inget gratis någonstans. Bara hårt jävla jobb och en Zoran Roganovic. Det har hållit i rätt många år nu, endast en statistiker kan väl veta när H 43 senast var ute ur elitserien. Och kanske klarar de sig kvar i år också, på pin kiv mot oddsen och hela handbolls-Sverige. Men i det långa loppet vinner Lindesberg, det kommer man nog inte ifrån.
Vad gäller HK Malmö börjar det bli hög tid för kritisk analys. Klubben förstärkte dyrt och rejält inför säsongen men faktum är att fjolårets "lågbudgetlag" snittade ungefär lika många poäng som årets gjort så här långt. Dålig valuta för upprustningen således. Varför vete fåglarne, själv är jag tveksam till Proppens nya hårdföra coaching. Mot Lugi i senaste hemmamatchen fick sex spelare överhuvudtaget inte komma in på banan, liknande "utfrysning" har setts i flera matcher. Tror inte att det gynnar lagmoralen, den där vi-känslan som var så utmärkande för HKM i fjol. Tror däremot att slitaget på de mer betrodda spelarna kan bli förödande.
Får väl se på söndag. Redbergslid i Baltiskan känns nästan som en måstematch om Malmö vill till slutspel.
Till sist en gåta: vad har hänt med Skövde? Från guldkandidat till slagpåse, simsalabim. Otroligt.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar