tisdag 29 mars 2011

Detta var ren skitfotboll

EM-kval i fotboll, Sverige-Moldavien 2-1.
Det sägs att segrar förlåter allt - men detta måste ha varit ett gränsfall. Bortsett från den inledande kvarten var det svenska spelet så uselt att det nästan gjorde ont att titta på. T o m målen var usla; ett halvt självmål till 1-0 och så en rälig gammal tåfis till 2-0. Innan moldaverna - de utdömda, förringade moldaverna - visade att det går att göra snygga mål också.
Zlatan? Inte på topp, långtifrån. Fast ändå i särklass i den blågula elvan. Han, bara han, stod för lite skön fotbollskonst. Inklusive ett antal läckra passningar på foten - till skillnad från exempelvis Källström som spred bollarna hej vilt. Tyvärr har Zlatan kommit in i en period av måltorka, den här gången hjälpte det inte ens med en straff (feldömd i mina ögon).
Usch, vilken trist match. Beundrar mig själv att jag inte somnade i andra halvlek.