lördag 28 mars 2009

Nu våras det för fotbollstugget

Om några timmar smäller det. Sverige mot Portugal i fotbollens VM-kval. Hur det går?
Åt pipan, skulle jag tro. Inte för inte kallas jag ju Stefan Neg av vissa…”neg” för negativ.
Men skit samma, så här innan är det rätt spännande ändå. Givande att tugga fotboll med granngubbarna hemma i huset, kul att spekulera lite om chanserna. Kalla det vårtecken, det är så det känns.

Vad gäller den svenska laguttagningen verkar vi i gatans expertparlament inte vara särskilt överens med förbundskapten Lagerbäck. Allra minst jag, kanske. Min elva skulle se ut så här: Isaksson i mål, Micke Nilsson, Mellberg, Majstorovic och Wendt i backlinjen, Sebastian Larsson, Anders Svensson, Källström och Holmén på mitten, Elm och Elmander i anfallet. Viktor Elm alltså, lillebror Rasmus kan vara ett alternativ till Sebastian L på högerkanten.
Henke? Nja. Wilhelmsson? Nej. Inhoppare, möjligen. Helige Henke går trots allt mot de 40, fotbollslivet brukar sällan våras så dags. Och Chippen lirar i en ökenliga numera, säkrare tecken på att ”bäst före” gått ut får man leta efter. Då har jag ändå inte nämnt reservlagsspelare Edman, som tydligen ska spela vänsterback. Mot Ronaldo…brrr.

Nej, 3-0 till Portugal blir mitt tips. Men jag äter gärna upp det ikväll, jublar skamlöst om t ex Henke gör mål och blir matchvinnare. Eller som jag sa till en av gubbarna i förmiddags: man är ju hellre dum på förhand än klok i efterhand.

S E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar